King of Nordic / Counter-Strike: GO

Lag fra Telenorligaens tredjedivisjon skal representere Norge

Blodsyre skal kjempe mot de andre landene i første episode av King of Nordic sesong 6.

Inferno gjør comeback i King of Nordic sesong 6.
Valve

Fredag kveld er det igjen klart for sluttspillet i King of Nordic. Etter fem sesonger og tusenvis av spillere, startet kvalifiseringen til episode 1 av sesong 6 forrige søndag.

King of Nordic er en Counter-Strike: Global Offensive-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Premiepotten er denne sesongen på omlag 90 000 kroner. Ukesvinnerne får med seg 4400 kroner, og hvis de sitter på tronen tre uker på rad vinner de 18 000 kroner. I årets sesong er det seks kart som skal spilles, mot fire fra tidligere. Nuke, Cobblestone, Mirage, Overpass, Cache og Inferno er kartene lagene kan velge fra.

Overraskende utfordrer

DISSE SPILLER FOR BLODSYRE:

Vis mer

Joachim «Dalcon» Totland
Jonas «sinky» Stoknes
Mario «Rayses» Gallipoli
Bakar «CD-vitamin» Krasavchik
Granit «Grante» Grajcevci

Første norske representant i turneringen er noe overraskende laget blodsyre, som til daglig spiller i 3. divisjon i Telenorligaen. Etter å ha kjempet seg gjennom kvalifiseringen, skal det norske laget spille i fredagens sluttspill mot de andre skandinaviske representantene. Lagkaptein Granit «Grante» Grajcevci mener laget likevel forberedt på det som venter dem i sluttspillet.

– Vi har kjent hverandre lenge, og tre av oss har spilt sammen enda lenger. Jeg og «CD-vitamin» kom inn i laget senere, men vi føler fortsatt vi har god kjemi, sier Grajcevci.

Laget har hatt noen dager på å forberede seg før turneringen, og har brukt tiden på å spille mye sammen.

– Vi har prøvd å forbrede oss så godt som mulig, og har spilt jevnlig sammen. Samtidig har vi individuelt har lagt inn nok timer for å vinne på fradag. Vi håper jo å vinne alt og vise hvem som er best. Vil si vi har ganske likt ferdighetsnivå, men at vi utfyller hverandre godt, noe som gjør at vi har god kjemi.

– Hvem tror du blir den tøffeste motstanderen?

– Jeg tror Island eller Sverige blir tøffest om vi kommer langt, avslutter Grajcevci.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI skal Gamer.no arrangere de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:00 fredag 10. februar.

Siste fra forsiden