Feature

Telenorligaen høsten 2018 - Counter-Strike: GO

Lagendringer preger sommeren - vi har spådd utfallet av høstsesongen i Counter-Strike: GO

Vi har sammen med våre kommentatorer analysert lagene som deltar i høstens 1. divisjon.

Denne gjengen er spredd utover flere klubber i høstsesongen. Her løftet de pokalen i vår.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM HØSTSESONGEN 2018:

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

En ny sesong er like rundt hjørnet i Telenorligaen, og etter forrige sesongs seriespill i Counter-Strike: GO står ti nye lag klare for å kjempe om tittelen som Norges beste Counter-Strike-lag.

Fra forrige sesong har rutinen vært som den alltid har vært i Counter-Strike. Alle lagene har gjort lagendringer, flere har endret navn, nye spillere har dukket opp og noen har lagt opp. En helt fersk sesong, med ti nye lag. Nordavind er kanskje det eneste laget som likner noenlunde på det laget som spilte siste serierunde i vår.

Mandag 27. august braker det hele løs på Gamer.no sin Twitch-kanal med oppgjøret mellom Infurity og Harald Trefots Danseband. Begge lagene er nykommere i 1. divisjon, men flere av de involverte spillerne har tidligere deltatt i divisjonen.

Denne sesongen preges av at det er sju usikre lag, og tre klare favoritter til å ta seg til sluttspillet. To av disse lagene er nesten garantert å ende opp i en finale, om de ikke møter hverandre i semifinalen. Presset ligger på deres skuldre, men det er vanskelig å se et annet utfall.

Hvis du ikke har fått med deg alle endringene som har skjedd i sommer, eller trenger en liten oppfriskning så går vi i dag gjennom lagene som skal kjempe i den gjeveste divisjonen utover høsten.

Som vanlig så har vi også denne gangen fått med oss tidligere spiller og selverklært ekspert, Tommy «TommyM» Monsen, for å gi sin kommentar om hvert av lagene.

Nederst i artikkelen vil undertegnede, skribent Kristian Fjeld og Telenorliga-kommentatorene Tommy «TommyM» Monsen og Leon Andor «Landor» Karlsen prøve på det umulige, nemlig å spå hvordan tabellen ser ut etter endt seriespill. Hvordan tror dere det går?

Nedrykksstriden (10. - 8. plass):

Bitfix Gaming: Nytt lag, ikke imponerende resultater.

Mikael «Creeping» Johansen og Bitfix vil få det tøft i høst.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mikael «Creeping» Johansen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Adrian «B3chmann» Bechmann
Andreas «Bakken» Bakken
Daniel «Dtj-» Tharaldsen

Bitfix Gaming har byttet flere av sine spillere fra forrige sesong, men kjenningen Mikael «Creeping» Johansen holder fast ved sin klubb. Til denne sesongen har han skaffet seg nye lagkamerater, og sikter på å gjøre det godt i Telenorligaen.

Lagets resultater i den siste King of Nordic-turneringen de deltok i, hvor de ble blåst av banen 16-1 allerede i første kamp, tilsier at de ikke er et særlig sterkt og samspilt lag enda. Dette kan selvfølgelig løse seg utover i sesongen, men det er vanskelig å se at laget kommer til å kjempe om en plass på øvre del av tabellen. Vi tror Bitfix blir en av nedrykkskandidatene denne sesongen.

Les også
Oilers kaprer Supporterprisen

Monsen mener Bitfix Gaming vil få det tøft.

– Bitfix stiller med en lagoppstilling uten noen store stjerner, og kommer nok til å få det tøft i årets liga. Likevel har flere av gutta på laget rutine fra 1. divisjon tidligere, så det er muligheter for overraskelser i enkelte matcher. Jeg tror uansett de kommer til å havne et godt stykke ned på tabellen.

Infurity: Duoen har byttet beite

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum og Infurity mangler stabilitet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Alexander «ForfA» Forfot
Emil «Sirius» Standal
De to siste spillerne er ikke annonsert

«DrolsuM» og «ForfA» har byttet ut Bitfix Gaming med Infurity, og satser videre i ny drakt denne sesongen. På nåværende tidspunkt har ikke laget mer enn tre bekreftede spillere, og lagleder Drolsum antydet til Gamer.no at de kom til å spille med flere forskjellige i de to siste posisjonene gjennom sesongen.

Akkurat dette oser det ikke en plassering høyt på tabellen av, og med så mye ustabilitet like før sesongstart, og mest sannsynlig gjennom hele sesongen, er det vanskelig å se noe annet enn en kamp om overlevelse for Infurity. Ingen av de nevnte spillerne imponerte noe særlig forrige sesong heller, så det blir nok tøft for mikslaget.

Monsen tenker følgende om Infurity.

– At Infurity ikke har en lagoppstilling klar så tett opp mot sesongstart er ikke et godt tegn, og det er heller ikke fyrverkeri i resten av lagoppstillingen. På grunn av at nivået på de dårligste lagene er så svakt, tror jeg likevel de skal ha en mulighet på å unngå nedrykk i årets sesong om enkeltspillerne deres kan levere.

Digital Gamers: Hvem er dette?

Carl Christian «cala» Hallingby
Håvard «Supermoen» Berge Moen
Alban «albaN» Veliqi
Kristoffer «faken» Andersson (midlertidig)
Øyvind «KF3» Magnestad (midlertidig)

Digital Gamers er også en nykommer i divisjonen. Laget har kjøpt plassen før sesongen, og har stablet sammen fem uprøvde navn i Global Offensive-sammenheng. Det er vanskelig å se hvordan laget kan utgjøre en stor trussel for mange av de andre lagene på nedre halvdel, siden de andre lagene har noenlunde kjente navn innimellom de ukjente.

Det hele minner litt om vårsesongens WEST-lag. En gjeng med spillere, som sikkert gjør det bra i spillets matchmaking, men som egentlig ikke har noe særlig å gjøre i Telenorligaens ypperste selskap.

Fordelen de har med å være så ukjente, er at de kan selvfølgelig overraske. Det har skjedd tidligere. Men laget ender nok opp på nedre halvdel, og vil kjempe hardt for å prøve å berge plassen.

Monsen sier seg enig i våre tanker om Digital Gamers.

– Får minner om WEST i vår, som kom inn i ligaen uten selvinnsikt med tankegangen om at de er flere hakk bedre enn de egentlig er. Jeg blir svært overrasket om disse klarer å unngå nedrykk i årets sesong. Trist.

Middelhavsfarerne (7. - 6. plass):

Harald Trefots Danseband: En stjerne, fire ukjente

Vebjørn «veby» Langseth
Ole «Undead Warrior» Bøen
Martin «korkej» Kroken
Sondre «killerboat» Sulebakk
Harald «desti» Vegsund

Den udødelige Twitter-krigeren Ole «Undead Warrior» Bøen er tilbake i det gode selskap, og har fått med seg en gjeng spillere som ønsker å by opp til dans. Han imponerte alle med hans spill sist gang laget hans var med i toppdivisjonen, og rykket opp på en ganske grei måte fra vårens 2. divisjon.

Men hvem er det han har med seg denne gangen? Mange ukjente navn. Det sa vi sist også, når Bøen og lagkameratene trosset alle og kom seg til sluttspill. Med akkurat det friskt i minne så tror vi Harald Trefots Danseband kan være en outsider til å snike seg inn blant de fire beste, og karre seg til en sluttspillplass helt på tampen av sesongen.

Monsen tror Harald Trefots Danseband berger plassen.

– «Undead Warrior» er lagets store profil, og må nok gjøre store deler av jobben om disse skal klare å gjøre noe særlig motstand i år. Samtidig har de rykket rett opp fra 3. divisjon til øverste nivå på to sesonger, så det er ikke tvil om at de har gjort seg fortjent til plassen. Jeg er svært spent på hvordan disse klarer å slå fra seg i år, men føler meg trygg på at de skal unngå nedrykk.

Celestial Gaming: Tilbake i det gode selskap

Jørgen «FHORZE» Pettersen er tilbake i 1. divisjon.
Privat

Jørgen «FHORZE» Pettersen
Emir «rhyme» Muminovic
Andreas «AlfaN» Nordvik
Michael «meCa» Grindhaug
Eirik «Sap» Erntsen

Celestial er tilbake i 1. divisjon etter én sesong i 2. divisjon. Laget rykket like gjerne rett opp igjen, og har byttet ut én spiller siden vårsesongen. Siden sist gang de var oppe har toppdivisjonen endret seg drastisk, og det blir spennende å se hvordan laget kommer til å gjøre det i høstens sesong.

Jørgen «FHORZE» Pettersen er lagets kaptein, og må ta på seg lederansvaret. Laget ønsker å trene, og gjør de det jevnlig så kan det resultere i en god tabellplassering. Celestial kommer nok til å kjempe på nedre halvdel, men vi tror at laget er sterkt nok til å unngå nedrykksstriden. De er et av de få som sier de skal trene mye blant de lavere lagene på tabellen, og derfor tror vi midt på tabellen er riktig.

Monsen tror trening blir alfa og omega for Celestial Gaming.

– Jeg tror dette laget kommer til å variere mye i prestasjonene i år. De uttaler at de skal trene jevnlig, og er nok avhengig av dette for å klare å unngå å havne i nedrykksstriden. Alltid spennende med nyopprykkede lag.

Kampen om 4. plassen (5.-4. plass)

Momentum: Nesten sluttspill forrige sesong, helt nytt lag denne sesongen

Christoffer «nilson» Nilson og Momentum kommer muligens til å kjempe om sluttspill.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Christoffer «nilson» Nilson
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud

«dem0» og «nilson» på nye eventyr. Begynner nesten å bli rutine dette nå. Denne gangen under Momentum-fanen. Momentumlaget fra forrige sesong som nesten kom seg til sluttspillet har blitt totalendret, med unntak av «KneelZ». Laget innehar tre navn som har blitt ganske rutinerte i den øverste divisjonen, og har fått med seg to nykommere.

Med rutinen innad i laget skal de være et av de sterkere utenfor topp tre i ligaen, og føler kanskje selv at de har masse å bevise ovenfor sine kolleger i miljøet. Hvis laget jobber hardt sammen, og trener mye i løpet av sesongen kan det godt hende at de er det siste laget som sniker seg inn i sluttspillet sammen med de tre klare kandidatene.

Monsen sier at rutninen kan hjelpe Momentum videre denne sesongen.

– Flere av spillerne i dette laget har mange sesonger bak seg i første divisjon, og denne erfaringen gjør i mine øyne at de har gode muligheter til å komme seg til sluttspillet. Jeg er spent på å se hvordan de legger opp kampplanen uten sin tydelig leder fra i fjor, «kSwitch».

Flawless: Spennende miks

Kristian «kriz» Sandvær er regjerende seriemester.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Jørn «Hulk» Viken
Kristian «kriz» Sandvær
Shero «shero» Jaman
Trygve «Komba» Johansen
Rolf Ivar «serix» Gustavsen

Flawless er en spennende blanding av spillere. Regjerende seriemester Kristian «kriz» Sandvær har funnet seg et nytt hjem sammen med spillere som har figurert i både 1. divisjon og 2. divisjon de seneste sesongene.

Men det er også ulempen. Dette er nok et rent mikslag, og det vil med stor sannsynlighet være lite trening sammen. Spørsmålet er også om kjemien innad i laget. Sandvær ikke har vært på samme lag særlig lenge om gangen, selv om prosjektene hans har hatt gode plasseringer i sluttspill og andre turneringer tidligere. Det stilles spørsmålstegn til hvordan han vil takle å være med i et mer middelmådig prosjekt, med lavere ambisjoner. Kanskje er det akkurat det han trenger?

Monsen tror flere av spillernes geografiske plassering kan være et problem.

– Det er vanskelig å vite hva man kan forvente av Flawless. De har med seg en regjerende mester fra i vår, men jeg tror det likevel skal bli tøft for de å komme seg til sluttspillet. De har enda ikke fått trent noe som lag inn mot sesongstart, så det kan bli tøft for laget med fire nordlendinger.

Sluttspillkandidatene (3. - 1. plass):

Kingpins: Nok en sesong, ny femmer

Monsteret Kristian «akez» Kornbakk blir Kingpins kanskje viktigste brikke.
Eivind Von Døhlen

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «akez» Kornbakk
Ole «Marcelious» Langan
Haris «H4RR3» Hadzic
Erik Hansen «truth» Dyrnes

Anders «aNdz» Kjær og Kingpins tar fatt på en ny sesong, og nok en gang med nye spillere. Men for en gjeng evigunge Kjær har samlet under sin fane denne sesongen. Denne lagoppstillingen lukter det krutt av.

På papiret skal dette laget klare å hamle opp med Nordavind, litt avhengig av hvilke spillere Nordavind ender opp med til slutt. De skal knuse all motstand nedover på tabellen. Men så kommer det store spørsmålet. Klarer Kjær å holde på femmeren gjennom en hel sesong? Klarer han å motivere stjernene sine? Eller ender det opp med at «KORN» og «PAINT» returnerer når sluttspillet nærmer seg?

Rollefordelingen i dette laget er også et spørsmåltegn. Her har vi tre klare taktiske ledere i Kjær, Kornbakk og Dyrnes. To AWP-spillere i Kjær og Langan. Hvem tar hvilken rolle? Vi antar at Kjær tar på seg den taktiske rollen, og at Langan får AWP. Kornbakk viste når han spilte under «zEVES» i NOREG at han klarer å la lederrollen ligge.

Under sluttspillet i vår var det 19 spillere, og ett monster. Det var Kristian «akez» Kornbakk. Han knuste alle, bokstavelig talt. Hvis han leverer på dette nivået gjennom hele høstsesongen, inkludert sluttspillet, vinner Kingpins hele greia. Punktum.

Monsen tror Kingpins blir å regne med inn mot en finale.

– Kingpins stiller med fire nye spillere i høstens liga, og vil uten tvil kjempe i toppen. Spørsmålet er om de klarer å hamle opp med Nordavind. «akez» er udiskutabelt stjernen i laget etter sin sinnsyke opptreden under forrige sesongs sluttspill, men har med seg fire spillere med høyt individuelt nivå. Jeg håper disse får trent mye fremover, for da kan de virkelig bli skumle.

Demise: Regjerende seriemester, nye spillere

Mikal «enix» Øiestad har nye lagkamerater.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mikal «enix» Øiestad
Snorre «fletch» Granerud
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Tony «NiTo» Nilsen
Michael «milk» Sandvik

Demise vant sluttspillet i vår, og er dermed regjerende seriemester. Mikal «enix» Øiestad og Michael «milk» Sandvik, som gikk under navnet «wwww» forrige sesong, er med fra triumfen i høst, og har fått med seg tre nye lagkamerater inn i den nye sesongen. Mange av navnene er rutinerte spillere som har mange sesonger på baken i ligaen, både på øverste og nest øverste nivå.

Sammenlignet med resten av divisjonen er dette den tredje sterkeste lagoppstillingen på papiret, og spillerne har tidligere glimtvis briljert mot god motstand.

Samme spørsmål ligger her som hos flere andre. Dette er og blir et mikslag. Vil de trene? Vil de ta det seriøst? I en sesong med mange sultne nykommere kan dette være skummelt hvis det først begynner å butte i mot Demise. Snøballeffekten kan være et problem.

Likevel ser vi på Demise som en av de klareste kandidatene til å stikke av med en sluttspillplass. Alt annet vil være en elendig sesong av en så sterk femmer.

Monsen mener Demise bør sikre seg en sluttspillplass ganske enkelt.

– Regjerende mester fra i vår, men jeg tror de skal få det tøft med å gjenta dette i år. De har mye skuddkraft i laget, og vil uten tvil hevde seg i de fleste kampene. Jeg ser ingen tydelig ledertype, men jeg forventer heller ikke at dette laget kommer til å spille så strukturert at det er spesielt viktig. De burde likevel klare å komme seg til sluttspillet med god margin.

Nordavind: Trøbbel i paradis?

Håkon «hallzerk» Fjærli og Nordavind må levere i høst.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Morten «zEVES» Vollan
Henrik «becker» Becker
Håkon «hallzerk» Fjærli
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden (benket)

Nordavind seiler nok en gang opp som favoritt med en sterk femmer, og gode resultater i sommerens minor-kvalifisering. Likevel er det noen ting som skurrer i topplaget. Jon Erik «ztk» Øygarden er benket, og blir erstattet litt ut i sesongen, når laget har en erstatter på plass. Ryktene forteller om store navn som er på vei inn, men betyr det at enda flere spillere må vike?

Ustabilitet kan være Nordavinds fall, slik vi så i vårsesongen. Det var egentlig en skandale at Nordavind ikke kom seg til sluttspillet, selv om det endte opp med en skandaleavsløring i vår, som hadde gitt Nordavind en plass i sluttspillet hadde det vært oppdaget tidligere. Likevel burde laget gjort det mye bedre enn de gjorde.

Morten «zEVES» Vollan er lagets taktiske leder, og er en av Norges beste på akkurat dette feltet. Men klarer han å holde laget sammen? Han har alltid hatt gode lag, som har hevdet seg internasjonalt, men som til slutt har splittet eller hatt interne problemer. Alt vil hvile på akkurat dette.

Når de nå ta fatt i høstsesongen, med ambisjoner om å gjøre det bra internasjonalt, er laget nødt til å skaffe seg stabilitet rundt femmeren som skal representere Norges største e-sportklubb i Counter-Strike. Alt annet enn sluttspill er og blir katastrofe.

Monsen sier følgende om storfavoritten Nordavind.

– Nordavind har lenge sett ut som Norges håp, og er vel det fortsatt, men har i mine øyne ikke vist mye forbedring de siste månedene. Selv om «zEVES» uten tvil er Norges beste taktiske leder har han slitt med å ta det neste steget med sine lag, og med å holde en stabil lagoppstilling. Om de kommer seg over disse hindrene så er det lite tvil om at det er potensiale i denne gjengen. Jeg håper virkelig de klarer det, for da kan de gjøre skade også internasjonalt. Med de ressursene de har, og med «RoSeY» i trenerrollen, ligger alt til rette for at Nordavind skal vise seg fra en helt annen side enn fjoråret.

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Tommy «TommyM» Monsen sier det er vanskelig å spå, nok en gang.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Monsen, sammen med tre andre, skal også denne sesongen forsøke å spå tabellen etter endt seriespill. Den alltid frittalende Monsen sier at det er enda vanskeligere denne sesongen på grunn av det noe lavere nivået på ligaen.

– Å spå denne ligaen har vært helt umulig tidligere, og det er på ingen måte lettere i år. Det er spørsmålstegn med alle lagene som stiller til start, og det vil garantert skje ting som snur helt om på lagene underveis. Det er ingenting jeg heller vil enn å se disse norske lagene hevde seg både i Telenorligaen og internasjonalt, og det er som vanlig gode muligheter for de antatt dårligere lagene å overraske. Nesten hver sesong kommer det en spiller fra de nyopprykkede lagene som viser hvor god han er, og får muligheten i bedre lag. «Nafu» er et godt eksempel fra forrige sesong.

Monsen sier han forventer å få reaksjoner på sine uttalelser rundt noen av lagene, men håper de fleste forstår at dette er helt normalt også i andre sporter hvor man forsøker å spå et utfall.

– Det er godt å se at det fortsatt er trøkk på Twitter når jeg skriver mine meninger, og jeg forventer også reaksjoner på uttalelsene mine her. Dette synes jeg er bare gøy, så dere skal ikke være redde for å si det dere mener. Det er vel ikke alle som har vært enige med meningene til ekspertene i TV 2 Sporten sitt fotballstudio heller, avslutter Monsen.

Leon Andor «Landor» Karlsen er Telenorligaens nye hovedkommentator.
Eivind Andre Bjørnø/NRK

Monsens medkommentator i høstsesongen, Leon Andor «Landor» Karlsen begrunner sitt tabelltips på følgende måte.

– Vi går en utrolig spennende sesong i møte med tre ganske klare favoritter. Blant de syv resterende lagene føles det ut som alle kan slå alle, så her gjelder det å finne formen tidlig. Mot toppen av tabellen finner vi antakeligvis Kingpins og Nordavind et lite hestehode foran Demise. Skal ikke se bort ifra at noen av de andre lagene klarer å ta et kart mot disse, men mest avgjørende blir nok de interne oppgjørene. Nordavind mot Kingpins i runde to for eksempel kan bli avgjørende for hvem som stikker av med førsteplassen inn mot sluttspillet, sier Karlsen før han legger til.

– Jeg forventer en ekstremt jevn kamp om fjerdeplassen i høst, og føler vel egentlig at samtlige lag kan finne på å overraske. Spår riktignok Momentum videre, men her gjenstår det bare å se hvem som setter skuddene sine i de avgjørende matchene. Bunnstriden blir også derfor intens og et lag kan fort gå fra sluttspillsplass til nedrykk på en dårlig dag og motsatt. Håper og tror på mange overraskelser, og at tabellen ikke avgjøres før siste runde, avslutter Karlsen.

Gamer.no-skribent Kristian Fjeld ville også være med på moroa. Han begrunner sin spådom på følgende måte.

Kristian FJeld er skribent for Gamer.no.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– På bakgrunn av tilgangen på ressurser er Nordavind naturlig nok forhåndsfavoritter og med en klar leder tror jeg laget vil rote seg mye mindre bort enn i fjorårssesongen. Når det er sagt virker ikke alt å gå på helt på skinner og litt endringer nå rundt sesongstart kan slå negativt ut og med fiaskosesongen i bakhodet har Nordavind virkelig presset på seg. Jeg tror også Kingpins virkelig kan utfordre Nordavind. Laget de har stablet på plass er virkelig sterkt og jeg er glad at pilen endelig peker oppover for Anders og Kingpins. Demise leverer også en ganske solid startoppstillingen og befester nok posisjonen som det tredje beste laget, selv om det nok blir for langt opp til de to beste.

Kristian tror det vil bli jevnt om den siste sluttspillplassen, og sier nesten alle kan ta den.

– Den siste fjerdeplassen er derimot veldig spennende og jeg tror det vil være hele fire lag som kjemper om den siste. Mellom Infurity og Bitfix tror jeg det blir jevnt, men sistnevnte er nok hakket mer etablert. Helt i bunn finner vi garantert Digital Gamers som i mine øyne er den nye versjonen av WEST. Jeg synes det egentlig er litt trist for ligaen at slike lag får plass i den øverste divisjonen, mens vi blant annet ikke få se brødrene Kristengård denne sesongen, avslutter Fjeld.

Spådom av:Mathias«TommyM»Kristian«Landor»
1.KingpinsNordavindNordavindKingpins
2.NordavindKingpins Kingpins Nordvind
3.DemiseDemise DemiseDemise
4.MomentumMomentumFlawless Momentum
5.FlawlessFlawless Momentum Flawless
6.Harald TrefotHarald Trefot CelestialBitfix
7.CelestialInfurityHarald Trefot Celestial
8.InfurityBitfix BitfixHarald Trefot
9.BitfixCelestial Infurity Infurity
10.Digital GamersDigital Gamers Digital GamersDigital Gamers

* Sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden