League of Legends - Wildcard-turnering

Laget til norske «Touch» får kjempe i verdensmesterskapet

Dark Passage vant League of Legends' Wildcard-turnering.

Dark Passage vant Wildcard-turneringen.
Riot Games

Dark Passage består av:

Asım «fabFabolous» Cihat (Top)
Atakan «Crystal Meth» Aydın (Jungler)
Koray «Naru» Bıçak (Mid)
Anıl «Holyphoenix» IŞIK (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

De to siste dagene har Omid «Touch» Rosander (19) fra Kristiansand og det tyrkiske laget Dark Passage spilt i Wildcard-turnering på Gamescom.

Dark Passage gikk nesten ubeseiret gjennom turneringen og sikret seg billettene til verdensmesterskapet i League of Legends som avholdets i Sør-Korea 3. til 9. oktober, etter et gruppespill i Taiwain og Singapore i september.

Akkurat nå synes Touch at alt virker surrealistisk. Det har nemlig ikke gått helt opp for ham hva han faktisk har gjort og hva han skal oppleve fremover. Alt nittenåringen klarer å beskrive er en total gledesrus og en enorm stolthet.

Omid «Touch» Rosander er i ekstase.

– Jeg er så glad! Jeg er så stolt over mine lagkamerater! Jeg syntes de presterte dritbra, og jeg syntes vi fortjente seieren. Vi dominerte i alle kampene, sier Touch til Gamer.no og fortsetter:

– Jeg skal faktisk til verdensmesterskapet! Det har ikke gått opp for meg enda.

Ble «hypet» av at publikum jublet

I et intervju med Gamer i forkant av turneringen, fortalte Touch at han redd for å «choke» på scenen. Nå som alt er over har han fått litt perspektiv, og mener at det kun var i første kamp at sceneskrekken var gjeldende. I kampene som kom etterpå ble det lettere, blant annet fordi han klarte å snu støyen publikum til noe positivt.

– Det var første gang jeg spilte på en slik scene, foran en så stor mengde med mennesker. Etter første kamp var jeg faktisk ikke nervøs i det hele tatt. Jeg merka ikke at jeg spilte foran så mange, og jeg ble bare mer «hypet» av publikum som jubla og skrek.

Overbevisende innsats

Hele Dark Passage skal til verdensmesterskapet.

Det var neppe noe annet lag i Wildcard-turneringen som fortjente seieren mer. Med unntak av første kamp mot Legacy Esports, gikk Dark Passage ubeseiret gjennom turneringen. De levde dermed opp til favorittstempelet de hadde pådratt seg i forkant av turneringen.

– Turneringa gikk bra men vi forventet også og vinne. Det var trist at vi ikke vant første kamp på onsdag mot Legacy. Lagsammensetningen de hadde var nok mye av grunnen til at vi ikke klarte og vinne, forklarer Touch.

I morgen reiser nittenåringen tilbake til Norge for å pakke. Han får i alt en halv uke med familie og venner, før han må fly ned til Dark Passage sitt spillhus i Tyrkia. Der skal han bo sammen med resten av Dark Passage frem til verdensmesterskapet starter om tre uker.

– Det blir interessant og se hvordan det er å leve i et gaming-hus, men jeg ser fram til det og vi skal trene mye til verdensmesterskapet. Målet er bare å vinne en kamp der, innrømmer Touch.

Nylig forlot en norsk League of Legends-spiller profflaget sitt.
Tri Tin «K0u» Lam er ikke lenger en del av Ninjas in Pyjamas »

Siste fra forsiden