Harald Trefots møter Demise - Telenorligaen: Counter-Strike: GO

– Lagoppstillingen vi stiller er uten tvil sterkere

Demise har hentet inn «ztk» og «becker» på midlertidig basis mens «Undead Warrior» forsvinner fra Harald Trefots. Mandag møtes de to lagene.

Mikal «enix» Øiestad og Demise er ubeseiret så langt denne sesongen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Det er femte og siste runde før Telenorligaen går inn i høstferien, og i ukens hovedkamp møter et vaklende Harald Trefots Danseband en ubeseiret serieleder. Demise har vunnet samtlige kamper til nå, og nærmer seg en allerede sikret sluttspillplass.

LES OGSÅ: Lagendringer preger sommeren - vi har spådd utfallet av høstsesongen i Counter-Strike: GO

Men alt er ikke roserødt i noen av leirene. Både Harald Trefots Danseband og Demise har gjort spillerendringer innen overgangsvinduet stengte søndag 20:00, og frem til fristen har det vært fullstendig kaos.

Harald Trefots Danseband har byttet ut Ole «Undead Warrior» Bøen med «WillPower». Demise har på sin side hentet inn Jon Erik «ztk» Øygarden og Henrik «becker» Becker på midlertidig basis, til fordel for Christian «dreamcatchR» Paulsen og Michael «milk» Sandvik. Demise sin kaptein, Mikal «enix» Øiestad, ønsker i skrivende stund ikke å kommentere byttene ytterligere.

– «dreamcatchR» og «milk» går ut. Hvorfor vi har valgt å gjøre endringene, har vi ingen kommentar til for øyeblikket. Vi har ikke hentet inn noen enda, men «becker» og «ztk» spiller på mandag, så får vi ser hva som skjer etter det. Lagoppstillingen vi stiller på mandag er uten tvil sterkere, men det er vanskelig å snakke om styrkeforholdet før vi vet hva laget blir, forklarer Øiestad.

Kampen ser du mandag kveld på Twitch klokken 20:00 »

– Jeg synes faktisk det har gått litt under forventning

DISSE SPILLER FOR DEMISE:

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Snorre «fletch» Granerud
Tony «NiTo» Nilsen
Jon Erik «ztk» Øygarden (midlertidig)
Henrik «becker» Becker (midlertidig)

– Jeg skjønner at folk kan tro at vi er et mikslag, men egentlig er vi ikke det. Vi har derimot ikke fått trent så veldig mye på grunn av litt uheldige tider knyttet til jobb hos spillerne. Forhåpentligvis kan det seg opp fremover. Så lenge folk spiller på egenhånd og holder den individuelle formen oppe så fungerer det greit.

Manglende treninger har derimot ikke ført til store konsekvenser for Demise. For øyeblikket står serielederen med full pott etter fire runder. Likevel er Øiestad ikke helt fornøyd.

– Jeg synes faktisk det har gått litt under forventning selv om vi er ubeseiret. Alle kampene er kamper vi skal vinne greit, men flere av disse har vært veldig jevne. Jeg håper dette blir bedre med mer trening. Når det er sagt så er det selvsagt det viktigste å vinne kampene uansett hvordan det skjer, så vi er selvfølgelig fornøyd med å være ubeseiret.

Henrik «becker» Becker forlater Nordavind og er hentet inn i Demise på midlertidig basis.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Selv om Demise til nå enda ikke har møtt Nordavind eller Kingpins i seriespillet, har den sterke poengfangsten sikret laget et forsprang på sine øvrige konkurrenter. Dersom Demise skulle vinne det ordinære seriespillet, vil de kunne velge motstander til sluttspillet. Det kan resultere at Nordavind og Kingpins møtes i en semifinale, og Øiestad tror laget innehar et likt ferdighetsnivå som sine argeste konkurrenter.

– Jeg tror vi står ganske likt med Nordavind og Kingpins. Hvem som vinner av oss, kommer an på hvem som har dagen og hvem som vil det mest. Kanskje har Nordavind en knepen fordel, noe de burde ha med tanke på at de kan velge og vrake blant spillere.

Les også
Alt klart for neste fase i prestisjetunge PUBG Europe League

Når også Demise nå gjør endringer i lagoppstillingen, tror ikke Øiestad at laget får noen fordeler.

– Vi har som nevnt også valgt å gjøre noen endringer i laget, så der har vi nok ingen fordel, understreker Øiestad.

Ikke helt fornøyd med sitt individuelle nivå

Demise har til nå har et enklere kampprogram enn sine argeste konkurrenter, og i forkant av selve sesongen ble divisjonen beskrevet på følgende måte av skribent Mathias Hynne:

– Denne sesongen preges av at det er sju usikre lag, og tre klare favoritter, skrev Hynne den gang.

Øiestad har fått med seg kritikken, men mener den er uberettiget.

DISSE SPILLER FOR HARALD TREFOTS DANSEBAND:

Vis mer

Vebjørn «veby» Langseth
«WillPower»
Martin «korkej» Kroken
Sondre «killerboat» Sulebakk
Harald «desti» Vegsund

– Jeg har sett at flere klager på nivået i Telenorligaen denne sesongen, men jeg synes egentlig at den er ganske bra. Det er lenge siden vi har hatt fire så gode lag i samme sesong som vi har nå med Kingpins, Nordavind, Momentum og oss.

Øiestad var selv med å vinne Telenorligaen forrige sesong med Demise, og en skulle tro at selvtilliten var på topp etter triumfen på Lillehammer. Selv om statistikken er god, føler Øiestad at han likevel ikke er helt i toppform.

– Etter seieren på Lillehammer spilte jeg vel totalt én time Counter-Strike i løpet av hele sommeren, så jeg vil ikke påstå at seieren hjalp noe særlig. For å være ærlig er jeg ikke helt fornøyd med nivået mitt til nå, selv om det ser greit ut på statistikken. En må ta motstand i betraktning, men forhåpentligvis blir det bedre fremover. Når det er sagt så har statistikken ingenting å si så lenge vi vinner kampene.

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl 20:00: Harald Trefots - Demise
Kl 20:00: Kingpins - Infurity
Kl 20:00: Digital Gamers - Celestial
Kl 20:00: Nordavind - Bitfix
Kl 20:00: Momentum - Flawless

Alle kampene spilles mandag 24. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

Når Demise møter Haralds Trefots Danseband mandag, stiller motstanderen uten sin største stjerne Ole «Undead Warrior» Bøen, og Øiestad synes hele situasjonen rundt Bøen er komisk.

– Jeg tenker at overgangen ikke er overraskende i det hele tatt. Det skulle vært lagt en dokumentar hvor «Undead Warrior» prøver å forklare alle valgene han har tatt. Jeg tror det kunne vært god underholdning. Mot dette laget vinner vi lett 2-0, avslutter Øiestad.

Det har i skrivende stund ikke lykkes Harald Trefots Danseband å gi et intervju i forkant av kampen.

Slik ser tabellen ut etter fire serierunder.
Gamer.no

Siste fra forsiden