Demise i King of Nordic

– Lagoppstillinger skiftes like ofte som folk bytter sokker

Det nye Demise-laget mener samhold og lagspill er nøkkelen til å komme langt.

Kristian «akEz» Kornbakk håper å kunne slå svenskene i helga.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Etter nok en svensk seier forrige uke, skal de andre nasjonene prøve seg mot de regjerende kongene nok en gang. Denne uken skal det nye laget til Demise representere Norge, og de er sultne på suksess. Demise berget plassen i førstedivisjon etter kvalifiseringskamper denne sesongen, og har nå signert nytt lag som ønsker å utfordre i Norgestoppen.

Norge har faktisk ikke vunnet et King of Nordic-sluttspill siden sesong fem, og det er på tide at noen tar på seg kronen.

Satser mot neste sesong i Telenorligaen

DETTE ER DEMISE

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Snorre «fletch» Granerud
Kristian «kriz» Sandvær
Kasper «Kasper» Løvold
Christoffer «hEllberg» Andersen

Lagkaptein i det nye Demise-laget, Kristian «akEz» Kornbakk, bekrefter ovenfor Gamer.no at dette er laget som skal spille førstedivisjon neste sesong for klubben. Han er meget fornøyd med laget, og sier at de har konkrete planer for hva som skal skje fremover.

– Vi er en dedikert gjeng bestående av relativt unge spillere jeg har troen på kan ta det neste steget. Vi har trent sammen i omlag en måneds tid. På sikt ønsker vi å være det beste laget i Norge, og forhåpentligvis slå igjennom internasjonalt, men det får tiden vise om blir realitet, sier Kornbakk.

En styrke laget allerede har, er at de har definerte roller innad i laget.

– Vi har «fletch» på AWP, «hellberg» som «lurker». «Kasper» og «kriz» jobber med meg for kontroll over kartene, forteller Kornbakk.

Kristian «akEz» Kornbakk håper å kunne slå svenskene i helga.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Med nysignert lag, og sultne unggutter på plass, er planen klar for neste sesong i Telenorligaen. Kornbakk mener også at lag i Norge gir opp for fort, og bytter ofte spillere.

– Planen er enkel. Vinne. Ingen vits å gå halvhjertet inn i det. Et lag kan bli sterkt i Norge på kort tid, siden lagoppstillinger skiftes like ofte som folk bytter sokker. Holder man sammen, og har hodet på samme bølgelengde kan vi gjøre det veldig bra.

Selv om laget har trent mye sammen i det siste, har ikke fokuset vært på King of Nordic. Dette på grunn av måten kart velges på i turneringen.

– Vi har ikke fokusert så mye på King of Nordic siden kartene som velges er tilfelidge, og ting kan være litt uforutsigbare mot mikslag. Vi meldte oss på mest for å delta på noe og spille litt offisielle kamper sammen. Om vi ender opp på kart vi ikke har begynt å trene på enda kan det gå galt, men vi tror vi burde være ganske sterke i sluttspillet.

Les også
AW3 sikret norsk 4. plass i Rocket League-OL

Svenskene har vunnet turneringen sju uker på rad, og er uten tvil det sterkeste kortet i turneringen. Kornbakk mener at nivået på de andre landene har vært lavt i det siste, men at svenskene fortsatt har et veldig godt lag.

– Svenskene har et veldig sterkt lag, med spillere fra Red Reserve. Det har ikke vært så høyt nivå fra noen av de andre landene på en stund, så vi får håpe at vi kan snu litt på det og endelig vippe dem av tronen, konstaterer Kornbakk.

Om Demise stikker av med seieren på fredag, vet lagkapteinen hva pengene skal brukes på for hans egen del.

– Det er jo ikke snakk om all verden, men vi kan vel kose oss litt ekstra fremover. Jeg kommer til å bruke det på Foodora (mat levert på døra red.adm.) og øl, avslutter Kornbakk.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 2. juni.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden