Eserien FIFA

Lanserer norsk e-sportliga i FIFA

Discovery, Norsk Toppfotball og Good Game i samarbeid - strømmes på Dplay.

Fra venstre: Harald Strømme (GoodGame AS), Sander «Randulle» Austad Dale (Odds Ballklubb), Arkan «Arka» Resul (Nordavind/Vålerenga), Tine Jensen (CEO, Discovery), Leif Øverland (direktør NTF).
Bjørn-Ola Bråten Lang

Onsdag formiddag annonserte Discovery og Norsk Toppfotball i en pressemelding at de lanserer Eserien, en offisiell e-sportserie for FIFA. Alle kampene skal vises på strømmetjenesten Dplay. Gamer.nos eierselskap, Good Game, vil være med på laget, noe som betyr at turneringene vil gjennomføres på våre turneringssider.

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer Eserien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Onsdag spiller Norge mot Sveits i åpningskampen av FIFA-EM

En del av FIFA Global Series

De beste lagene får da altså med seg poeng i FIFA Global Series, uten at det er spesifisert nøyaktig hvor mange eller hvordan man tar seg dit.

– 18 toppklubber deltar i Eserien. Eserien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner, FIFA 19 Global Series poeng og muligheten til å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Leif Øverland.

Eserien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

Leder for Good Game, Harald Strømme sier følgende i pressemeldingen.

– E-sport er i eksplosiv vekst, og for meg er det selvsagt ekstra morsomt at det er nettopp Discovery og Tine som satser så kraftig på dette feltet.

LES OGSÅ: Norge vant sin første FIFA-landskamp

Siste fra forsiden