League of Legends anerkjennes som sport i USA

League of Legends anerkjennes som sport i USA

Sidestilles på mange måter med basketball og amerikansk fotball.

I går ble det kjent at den prestisjefylte esport-turneringen League of Legends Championship Series fra nå av regnes som en sport, på lik linje med de nasjonale turneringene til de aller største idrettene i USA, som NBA, NHL og NFL. I tillegg til anerkjennelsen dette fører med seg, vil det også gjøre det svært mye lettere for profesjonelle League of Legends-spillere å konkurrere i USA, da de nå vil ha tilgang på idretts-VISA.

Gjelder ikke for kommentatorer

Beskjeden kom først fra to av spillselskapet Riots ansatte, Whalen Rozelle og Nick Allen, i et intervju med Gamespot.com. Her forteller de at det er et resultat av langvarig arbeid fra Riot sin side som de til slutt fikk gjennomslag for. Nyheten ble spredd videre på den britiske League of Legends-kommentatoren Leigh «Deman» Smith sin twitter-konto, som også var rask med å påpeke at det dessverre ikke gjelder for kommentatorer.

League of Legends er foreløpig den eneste esporten Amerika ser på som en idrett på denne måten, noe som antakeligvis skyldes spillets overlegne popularitet. Da det andre verdensmesterskapet i League of Legends ble holdt i fjor høst kunne de skryte av over 8 millioner unike seere. Den store folkemengden ble knust allerede under League of Legends All-Star Game i mai hvor over 18 millioner unike seere satt klistret foran datamaskinen på finaledagen. Nå gjenstår det bare å se om helgens beslutning også vil bane vei for resten av de store esportene.

Les også: Fnatic sparker kjent League of Legends-spiller Les også: MLG dropper sommermesterskap i år

Siste fra forsiden