League of Legends-kvalifiseringer plages av nettangrep

Arrangøren hevder at spillerne selv må beskytte seg bedre mot DDoS-angrep.

De siste ukene har håpefulle League of Legends-lag i Europa kjempet mot hverandre i en kvalifiseringsturnering på nett. De 16 lagene topper lederlistene i de to Europa-regionene, EU West og EU Nordic, og kjemper om muligheten til å få kvalifisere seg til opprykksturneringen for neste sesong av LCS – den offisielle League of Legends-ligaen.

Ikke en koselig beskjed.

At kampene skjer over nett har dog bydd på noen problemer. Ifølge Reddit, Team Liquid og Riots egne nettfora, sliter kampene i både Nord-Amerika og Europa med såkalte DDoS-angrep. DDoS står for Distributed Denial of Service, og går i bunn og grunn ut på å oversvømme målets tilkobling med nettrafikk, slik at maskinen ikke klarer å håndtere alt.

– Laget som DDoSer først vinner

I League of Legends-sammenheng gjør angrepet at spilleren opplever «lag», eller faller ut av kampen. Den gjengse oppfatning er at nettangriperne får vite om spillernes IP-adresser via tidligere samtaler for å få organisert kampene via Skype, og dermed bombarderer IP-adressen for å få et overtak i kampene. Så langt har det ikke dukket opp håndfaste bevis om at det er dette som skjer.

League of Legends har blitt et av de mest populære esportspillene.

– Det er bokstavelig talt slik at laget som kan DDoSe det andre vinner kampen. De spiller ikke en gang, det blir latterlig, skriver den frustrerte Reddit-brukeren «Unbelievabl3».

Sammen med mange andre Reddit-brukere håper vedkommende at League of Legends-utvikler Riot kan la lagene spille om igjen, eller finne en løsning på problemet slik at det ikke skjer videre i turneringen.

Ber spillere ta forhåndsregler

Riot velger på sin side å henvise til reglementet. Arrangøren mener nemlig det er spillerens ansvar å sørge for at slike ting ikke forekommer.

– Selv om Skype har enkelte svakheter er det mulig å beskytte seg mot dette, selv mens du bruker det, skriver arrangøren og lenker til en artikkel om hvordan man kan forhindre at slikt skjer.

Arrangøren peker på at det vil være mulig å misbruke systemet dersom man åpner for nye kamper. Én spiller vil få makten til å diktere hele turneringen, og man vil kunne påberope seg et DDoS-angrep for å kunne få spilt en ny kamp.

– Dette er en turnering med mye på spill, og vi skjønner hvor frustrerende det er for de som opplever slike angrep. Det er en forferdelig situasjon, og det skader ikke bare amatørscenen, men systemet i sin helhet. På nåværende tidspunkt vil vi likevel ikke endre vårt standpunkt, forteller Riot Games.

Les også
Nordavind bytter navn til 00 Nation

LCS' fjerde sesong begynner på nyåret. Innen den tid skal sesongens lag bestemmes gjennom flere kvalifiseringsrunder.

Les også: Fikk du med deg disse LCS-øyeblikkene i år?
Les også: League of Legends-proffen «Ocelote» tjener millioner

Siste fra forsiden