Digitality X uten League of Legends?

League of Legends-turneringen på Digitality X skaper liten entusiasme

Arrangøren vurderer å flytte premiepotten til et annet spill.

Anders «Sharp» Lilleengen under finalen i Telenorligaen i mai.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Digitality X-turneringen i League of Legends blir magert mottatt i miljøet. To dager før den nettbaserte forhåndskvalifiseringen starter er det kun fire lag påmeldt. Dette kan bety liten konkurranse i League of Legends-kategorien når Digitality X åpner dørene til LAN-et 6. juli.

OM DIGITALITY X:

Vis mer

Digitality X er et LAN som arrangeres for andre gang på Stavanger Forum. Fjorårets League of Legends-finale bestod av nDurance Gaming og Riddle eSports, og endte i seier til nDurance. Digitality X har i 2017 konkurranser innen Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og Super Smash Bros, i tillegg til en cosplay-konkurranse.

På sine nettsider melder Digitality X om en premiepott som gir 30 000 kroner i førsteplass, 10 000 kroner til andreplass og 6500 kroner til tredjeplassen. Totalt 46 500 kroner skal deles ut i League of Legends.

Hovedadministrator for League of Legends på Digitality X, Carlos Sebastian Nunez, sier det er synd at det er så få påmeldinger.

– Jeg hadde jo håpet det skulle være et litt større konkurranseinstinkt blant de norske topplagene når premien er såpass stor, og at lagene som kanskje ikke toppet Telenorligaen likevel ville vise at de ikke er til å spøke med, forteller Nunez til Gamer.no.

Benedichte Breistøl er prosjektleder for esport og event på DigitalityX.
Privat

Vurderer å droppe League of Legends-turneringen

Benedichte Breistøl, som er prosjektleder for e-sport og event på Digitality X, forteller at mangel på lag i forhåndskvalifikasjonen gjør at LAN-ansvarlige blir i tvil om hvor mange som kommer til å delta på selve LAN-et.

– Det gjør at vi faktisk må begynne å revurdere hvorvidt vi skal gjennomføre en seriøs turnering i League of Legends, eller om vi skal flytte premiepotten fra det spillet til et av de med mer oppslutning i miljøet. League of Legends er ett av mine personlige favorittspill, så det er jo kjempekjedelig dersom det må bli slik, sier hun til Gamer.no.

Breistøl fortsetter med å si at det er trist dersom League of Legends har kommet til et punkt hvor så få lag melder seg på i nettkvalifiseringer.

UK Legends-spiller Sander «Zhandia» Skogstad vant høstfinalene i Telenorligaen for Riddle i 2016.
Eivind Von Døhlen/Ganer.no

UK LEGENDS:

Vis mer

Sondre «Tivity» Afdal
Anders «Sharp» Lilleengen
Isak «Energy» Fjell
Sander «Zhandia» Skogstad
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik

Fire Mid Lane-spillere og én jungler

Anders «Sharp» Lilleengen er bortimot alene i hovedrollen sin på laget UK Legends, som består av ham selv og de fire Mid Lane-spillerne Sander «Zhandia» Skogstad, Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik, Sondre «Tivity» Afdal og Isak «Energy» Fjell.

Les også
Skyhøyt individuelt nivå i vårens sesong av Counter-Strike - vi har spådd utfallet

Spillerne har alle deltatt i toppen av Telenorligaen i sine respektive roller, «Accziz» som både Mid Lane-spiller og Support.

– Jeg vet egentlig ikke hvorfor så få lag har meldt seg på, det kan ligge noe i at det ikke er så mange lag igjen i norgestoppen akkurat nå. Forhåndskvalifiseringene virker gratis for oss, men jeg har hørt at det kommer en god del flere gode lag på Digitality X for å gjøre ting spennende, forteller Lilleengen.

Han fortsetter med å si at han har troen på laget sitt, også i selve konkurransen.

– Så lenge vi spiller greit nok så har vi en god sjanse.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik som Riddle-spiller under Digitality X i 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Top Lane-kongen tilbake hos Riddle

RIDDLE ESPORTS

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik
Natanael «Nattiwatch» Watchefo
Adam «Lider» Ilyasov
Mathias «Tide» Kruse
Dennis «Denden» Bui

Riddle er et av lagene som allerede har meldt seg på forhåndskvalifiseringene. De stiller med flere kjente fjes, blant annet Adrian «Dipzey» Kjellesvik som denne sesongen spilte under Epiphany Bolt sammen med Sondre «Tivity» Afdal.

– Jeg tror laget har gode sjanser til å vinne, med tanke på at det er de regjerende norgesmesterne, med et par spillerbytter i Top Lane og Jungle, sier Dipzey til Gamer.no.

Mohammed Barzinje, klubbleder i Riddle, forteller at han kan forstå hvorfor påmeldingen har vært så lav.

– Det er sommer og folk skal enten ut og reise eller kose seg. Jeg tror ikke dette kommer til å bety noen nedgang i norske League of Legends-spillere.

Mike «Wickd» Petersen under EU LCS Summer 2015.
Riot Games

Kremen av danskene slenger seg på

Nordmennene kan møte kraftig konkurranse fra nabolandet Danmark, med et heldansk lag som består av flere spillere kjent fra både kompetitivt spill og SoloQ.

Jonatan «Sezzer» Villebro forteller til Gamer.no at de har valgt å stille på så mange LAN som mulig med anstendige premiesummer, for å øve til en eventuell Challenger Series-kvalifisering.

– Vi kommer definitivt til å delta på Digitality X dersom vi kommer oss gjennom forhåndskvalifiseringene, og med støtte fra en organisasjon for turen, forteller Sezzer.

DETTE ER DANSKENE

Vis mer

Mike «Wickd» Petersen
Jonatan «Sezzer» Villebro
Mikkel «Casadar» Lund-Madsen
Victor «Rej» Etlar Eriksen
Daniel «Wendelbo» Wendelbo

Den danske lagoppstillingen er uten tvil truende for den norske armadaen, med tidligere LCS-spiller Mike «Wickd» Petersen i Top Lane.

– Jeg vet ikke mye om lagene, men for min del blir den største utfordringen å spille mot Isak «Energy» Fjell, sier lagets jungle spiller Jonatan «Sezzer» Villebro.

Han forteller videre at laget ikke har spilt sammen lenge, og at de sannsynligvis ikke får stilt med hovedspillerne sine på Digitality X. Han forklarer at han av den grunn har satt forventningene sine lave, men planlegger å gjøre sitt beste uansett.

Påmeldingen til League of Legends-kvalifiseringen finner du her. Turneringen starter lørdag 10. juni klokken 16:00.

Siste fra forsiden