League of Legends - World Championship 2014

League of Legends-VM er i gang for fullt

Nordmann er ute, amerikansk storlag avanserte og Europa-håpet lever videre.

VM har begynt.
Riot Games

Det er ingen hemmelighet at e-sport er noe mange bryr seg om, og dette blir aldri tydeligere enn når noen av verdens største spill byr opp til sine årlige turneringer. Tidligere i år satte Valve rekorder med Dota 2s The International 4, og nå er det Riot Games’ tur, med det offisielle verdensmesterskapet i League of Legends.

Premiepotten til Riot Games har kanskje lite å stille opp med i forhold til Valves svimlende sum på 60 millioner kroner, men det er likevel ikke småtteri som står på spill når verdens beste League of Legends-lag møtes til dyst.

Se hele sendeskjemaet for VM i League of Legends her »

Nordmann slått ut, TSM videre

Årets verdensmesterskap foregår på tvers av en hel måned, og de mange kampene er spredt utover store deler av Asia. Første del av gruppespillet gikk av stabelen i Taiwan tidlig forrige torsdag, og konkluderte søndag samme uke.

Skal du se bare én kamp fra gruppespillets første del, er det andre møtet mellom Taiwans AHQ eSport og det kinesiske Edward Gaming et godt valg.

Resultatene i gruppe A og B var nokså forventet, og ved siden av de asiatiske lagene Samsung White, Edward Gaming og Star Horn Royal Club, var det de amerikanske ringrevene i TSM som gikk videre.

Den eneste nordmannen som fikk mulighet til å kjempe i verdensmesterskapet, Omid «Touch» Rosander, røk dessverre ut, og det med en forsmedelig statistikk, med seks tap av seks mulige. Dette var derimot nokså forventet, og selv om Touch tidligere i høst fortalte oss i Gamer.no at han helst skulle ønsket seg minst én seier i Taiwan, bør han likevel være fornøyd med egen innsats.

Europas håp

Det første europeiske innslaget i gruppespillet sålangt, SK Gaming, gikk heller ikke videre denne gangen. Laget var tydelig preget av den uheldige hendelsen rundt jungle-spilleren deres, Svenskeren, som skjedde kun et par dager før mesterskapets åpning. En reservespiller ble hentet inn fra det kommende LCS-laget Unicorns of Love, men med bare et par dagers forvarsel var det åpenbart ikke god nok tid for jungle-spilleren Gilius til å lære resten av SK Gaming å kjenne.

Den andre kampen mellom SK Gaming og TSM er også et veldig spennende oppgjør.

Når Svenskeren først kom tilbake etter tre kampers utestengelse, vant laget hans plutselig to av tre kamper, og det er litt surt å tenke på hvordan mesterskapet kunne utviklet seg hvis den danske spilleren hadde holdt seg for god til sin rasistiske oppførsel.

Håpet lever imidlertid videre for europeisk avansement i turneringen: Over de kommende fire dagene skal nemlig to av Europas beste lag, Fnatic og Alliance, ut i ilden. De stiller i hver sin gruppe, og begge lagene har gode muligheter til å komme videre til kvartfinalene, som i tur ryker av stabelen neste uke.

Turneringen sett over et varer i nøyaktig en måned, og finalen skal holdes den 19. oktober i Seoul. Samtlige kamper, og når de spilles, er listet opp på Riot Games’ hjemmeside, men vil du følge med direkte er det bare å stå opp tidlig de kommende dagene. Takket være tidsforskjellene begynner nemlig kampene klokken 11: 00 norsk tid torsdag og fredag, mens 08:00 er starttidspunktet på lørdag og søndag. En reprisesending dukker opp klokka 19:00 hver kveld, for de som verdsetter skjønnhetssøvnen sin.

Les også
Nordmann er klar for årets første, store Hearthstone-turnering

Sendingene kan du følge direkte her på GamerTV.

Missing youtube id

Siste fra forsiden