Lekkede dokumenter forteller mer om ny modell av PlayStation 4

Skal få bedre klokkehastighet på prosessoren, bedre grafikkort og raskere minnehastighet.

Narith Thongphasuk/Shutterstock.com

De siste ukene har det oppstått rykter om at en oppgradert versjon av PlayStation 4-systemet er på vei til markedet. Kilder har delt lekkede dokumenter med nettstedet GiantBomb, som bekrefter at disse ryktene er sanne. Dokumentene inneholder også nye detaljer om prosjektet som blir kalt NEO internt i Sony.

NEO vil ha forbedret klokkehastighet på prosessoren, bedre grafikkort og ha raskere minnehastighet enn det nåværende PS4-systemet. Eksakte spesifikasjoner kan man se under:

Nåværende PlayStation 4PlayStation 4 NEO
Prosessor8 Jaguar-kjerner ved 1,6 GHz8 Jaguar-kjerner ved 2,1 GHz
GrafikkprosessorAMD GCN, 18 CUs ved 800 MHzForbedret AMD GCN, 36 CU ved 911 MHz
Minne8 GB GDDR5, 176 GB/s8 GB GDDR, 218 GB/s

NEO vil ikke erstatte det nåværende PlayStation 4-systemet, men vil i stedet selges parallelt med den originale. Det er viktig å legge merke til at det eneste som er forskjellig i disse PlayStation 4-versjonene er de tekniske spesifikasjonene. Maskinene skal fortsatt ha samme brukergrensesnitt, samme nettbutikk og samme Internettfunksjonalitet.

PlayStation 4-eiere og NEO-eiere vil kunne spille på nettet med hverandre og Sony vil aldri tilby eksklusive NEO-titler eller innhold kun for denne nye PlayStation 4-modellen. Dette er for å forhindre å dele PlayStation-samfunnet i to.

LES OGSÅ: Microsoft fortsetter å flørte med Sony for å få på plass kryssplattformspilling »

Alle spill må ha en NEO-versjon

I de lekkede dokumentene står det at Sony krever at alle PlayStation 4-spill skal inneholde en såkalt NEO-versjon i tillegg til den vanlige versjonen, fra og med oktober i år. Spill som kjører NEO-versjonen vil ha bedre oppdateringfrekvens og bedre bildekvalitet når spillene kjører i 1080p-oppløsning, i tillegg til kortere lasting på grunn av den raskere prosessoren og minnet.

Sony har også vist interesse for å tilby 4K-oppløsning siden ingen annen konsoll gjør dette enda, men det er ikke et krav at spillene selv skal støtte dette. Spillene vil skalere opp til 4K hvis du eier en TV som støtter dette, men det er utviklerne selv som velger om de vil legge til full 4K-støtte. Sony krever imidlertid at NEO-spill skal ha en oppdateringsfrekvens som er like god eller eller bedre enn den vanlige PlayStation 4-versjonen.

Prisen på denne nye PlayStation 4-modellen er ikke avklart ennå, men ryktene sier at systemet vil koste 399 dollar, noe som vil tilsi rundt 3300 norske kroner.

Microsoft har ingen planer om å lage «Xbox One and a Half»
– Skal vi først oppgradere vil vi gjøre det stort »

Siste fra forsiden