Level Up er tilbake – har samlet inn 50 000 kroner fra fansen på én dag

Programlederne kjører på uten VG, med økonomisk støtte fra seerne.

VGTV

Mot slutten av fjoråret ble det klart at verken Dagbladet eller VG ønsket å satse videre på sine spillsatsinger – henholdsvis Pressfire.no og VGTV-serien Level Up. Pressfire gikk for kort tid siden ut med sin plan om å fortsette på egen hånd – nå gjør gjengen bak Level Up det samme.

Mandag fortalte programlederne – Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hogsnes – at de har forlatt sine stillinger i VG, men at de tar med seg Level Up-navnet og vil produsere innhold på egen hånd. De skriver også at de snart skal gå i gang med en ny podcast, livestreaming og nye innslag på deres Youtube-kanal.

Massiv respons

Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hogsnes i Level Up fortsetter på egen hånd.
VGTV

Da det i november i fjor ble klart at Level Up ikke lenger var i fremtidsplanene til VG, var responsen fra publikum enorm. Mange ga også uttrykk for at de var villige til å bidra med økonomisk støtte for å holde programmet på beina.

Den dynamiske duoen har derfor opprettet en side på nettsiden Patreon – en tjeneste som lar enkeltpersoner donere penger til folk som produserer innhold. Ved publisering har 528 enkeltpersoner valgt å bidra med om lag 50 000 kroner til sammen i månedlige bidrag.

Så langt har 528 donert penger for mer innhold.
Skjermbilde av Patreon-siden

På siden skriver de at planen fremover er å tenke nytt, men å fremdeles beholde essensen av det de gjør – relevant spillstoff av nerder, for nerder, presentert på en seriøs, men trivelig og ikke så veldig høytidelig måte – som de selv skriver.

Level Up premierte på VGTV i 2011, og har siden den gang sendt hele 118 episoder over ni sesonger.

Level Up begynner å levere nytt stoff mandag 15. februar på deres Youtube-kanal.

Siste fra forsiden