DreamHack Summer / Counter-Strike: Global Offensive

LGB kvalifiserte seg til DreamHack Summer

En lang og hard best-av-fem-kamp måtte til for å avgjøre hvem som gikk direkte til turneringen.

Helena Kristiansson/ESL

DreamHack Summer

Vis mer

Starter den 13. juni med lokalkvalifisering som er åpen for alle. Hovedturneringen starter den 14. juni. Turneringen består av åtte lag, der fire er inviterte og fire er kvalifiserte. Det spilles gruppespill, der de beste lagene går videre til semi-finalen. Den samlede premiepotten ligger på omlag 310 000 kroner.

Lagene som er klare:

LGB eSports
Ninjas in Pyjamas
Fnatic
Titan
Natus Vincere
FlipSid3

Søndag kveld klarte LGB med to reservespillere å slå HellRaisers i en kvalifiseringskamp til DreamHack Summer som starter den 13. juni i Jönköping. De er dermed det femte laget som er klart for turneringen. De er også det første laget som har klart å kvalifisere seg, da de fire andre lagene har blitt direkte invitert.

LGB stilte til kampen med to innhopppere, henholdsvis eks-LGB-spiller Morten «zEVES» Vollan og Martin «cENTRYZ» Brandal.

Morten «zEVES» Vollan spilte meget bra som innhopper.

I en lang og hard best-av-fem-kamp kjempet nordmennene mot det østeuropeiske storlaget HellRaisers. Kampen ble spilt på Overpass, Cache, Dust 2, Mirage og Inferno. De fire første kartene var jevne, og begge lag hadde tosifrede poeng når kampen sluttet. Det ble spesielt jevnt på Dust 2 når det måtte overtid til, men HellRaisers dro kartet i land til slutt og vant 21-17. På dette punktet ledet de 2-1 over nordmennene, og trengte kun å vinne et kart til for å avansere.

Overbevisende seier på siste kart

Men LGB ville det annerledes. Nordmennene hadde kniven på strupen mens de spilte Mirage, et kart de har slitt voldsomt på de siste ukene, men kjempet seg til slutt til en mektig 16-12-seier.

Det siste kartet som skulle bli avgjørende for kampen var Inferno, og her var det egentlig aldri noen spenning. LGB startet på den mindre favoriserte terroristsiden, men klarte på overbevisende vis å sikre seg en enorm 9-6-ledelse. I andre omgang tok østeuropeerne bare tre runder, og LGB stakk av med seieren hele 16-9.

Ruben «RUBINO» Villarroel var meget fornøyd etter seieren og kvalifiseringen.

På spørsmål om hva Ruben «RUBINO» Villarroel tenkte etter kampen, hadde han følgende å si:

– Det var deilig å endelig vinne igjen, siden vi har hatt store problemer med å prestere den siste tiden. I dag hadde vi to innhoppere, og må nok takke de veldig mye for bra spill av de begge. Så får vi håpe vi kan fortsette å levere og bli bedre.

FlipSid3 kvalifiserte seg i neste kamp, der de vant 3-0 over Team Dignitas. Dermed er seks av åtte lag klare for turneringen.

Siste fra forsiden