Fragbite Masters / Counter-Strike: Global Offensive

LGB slo et av verdens beste Counter-Strike-lag

Nordmennene kvalifiserte seg dermed til neste fase av gruppespillet.

Helena Kristiansson/ESL

Dette er Fragbite Masters

Vis mer

Nett-turnering som arrangeres av Fragbite.se. Premiepotten ligger på omlag 600 000 kroner.

Gruppespillet spilles som best-av-tre-kamper. Dobbel utslagsmetode med vinnerpulje og taperpulje. Spilles 28. april - 20. mai.

Sluttspillet spilles som best-av-tre-kamper i den øvre braketten, mens i den lavere braketten er det best-av-en. Semifinalistene kvalifiserer seg til finalene. 21. mai - 26. mai

Finalene spilles 6. og 7. juni lokalt i Sverige. Selve hovedfinalen spilles som en best-av-fem-kamp.

LGB eSports er nå klare for neste fase av gruppespillet i Fragbite Masters sesong 4. LGB fikk i utgangspunktet en veldig tøff gruppe før turneringen, og måtte møte FlipSid3 Tactics, nEophyte og EnVyUs for å komme seg til sluttspillet.

Med bare tre faste spillere på laget etter at Maikelele og Rain forlot laget for å starte Team Kinguin, stilte de med innhopperne Preben «prb» Gammelsæter og Kristoffer «Mystic» Michelsen. Sistnevnte imponerte kraftig i begge kampene i gruppespillet, og virker å være nær en overgang til laget.

Første kamp ble trukket mot ukrainske FlipSid3 Tactics, et lag som LGB har spilt en del ganger mot før med varierende resultat. Etter to jevnspilte kart mot ukrainerne ble det tredje kartet utvilsomt overkjøring for LGB sin del. Nordmennene vant hele 16-0, og slapp ikke FlipSid3 til i det hele tatt.

Slo et topp 3-lag

Joakim «jkaem» Myrbostad og resten av LGB imponerte stort mot EnVyUs.

Med seier i første kamp måtte LGB møte EnVyUs, den franske storfavoritten som regnes å være en av verdens tre beste lag, i kampen om å komme seg direkte videre til sluttspillet. Første kart var Overpass, et kart EnVyUs tidligere har vist meget gode resultater på. Etter en god førsteomgang av franskmennene på terroristsiden stod det 8-7 til LGB, og mange begynte å tro at dette var slutten. Det ville ikke våre norske landsmenn ha noe av, og de gav EnVyUs kun en eneste runde i andre omgang og vant kartet 16-8.

På kart nummer to, Inferno, var franskmennene overlegne hele veien, og lekte seg til slutt til en 16-8-seier. På siste kart som var Cache, også et kart der LGB har slitt tidligere mens EnVyUs har storspilt, ble det aldri noen kamp. LGB regelrett overkjørte det franske laget og vant med de klare sifrene 16-6. En enorm prestasjon.

LGB er dermed klar for neste runde i gruppespillet. Når neste kamp bli spilt er enda ikke klart. Sluttspillet (hvis LGB kvalifiserer seg) starter den 21. mai.

Venter på bekreftelse

Det ventes fortsatt på bekreftelse fra LGB eSports på hvilke spillere som skal erstatte henholdsvis Håvard «rain» Nygaard og Mikail «Maikelele» Bill, som forlot laget til fordel for Team Kinguin. Det er ventet at Preben «prb» Gammelsæter og Kristoffer «Mystic» Michelsen tar de to gjenværende plassene på laget, siden de har spilt regelmessig i flere uker.

Kristoffer «Mystic» Michelsen mot FlipSid3 Tactics.

Siste fra forsiden