Overwatch / Telenorligaen

– Line har fått 1. divisjonen til å se ut som barnemat

BX3 møter Line i helgens TV 2-sendte kamp. Bør ta poeng for å sikre sluttspill.

Sindre Stien er trener for BX3s Overwatch-lag.
Privat/Blizzard/Gamer.no

Det nærmer seg sesongavslutning av første Overwatch-sesong i Telenorligaen med kun én serierunde igjen av ordinært ligaspill. Etter søndagens kamper er det kun sluttspillet med de fire beste lagene fra 1. divisjonen som gjenstår. Siste serierunde er avgjørende for hvilke lag som blir med.

Kampen kan du se direkte på TV 2 Sumo søndag klokken 18:00 »

Registrer deg gratis her »

Bør ta poeng

BX3 kan nå sluttspillet med tap, men er da avhengig av at Riddle kjører over aNimus. Da havner BX3 på fjerdeplass og blir sikret sluttspillplass. Med en seier vil laget være sikret sluttspill og vil klatre over Line på tabellen.

– Jeg forventer at denne kampen vil vise både norsk Overwatch og BX3 på sitt beste. En profesjonell kamp fra begge sider med fantastisk produksjon fra TV 2 for å gjøre det hele enda bedre. Vi møter en gjeng med individuelt gode spillere som gjennom sesongen har fått førstedivisjonen til å se ut som barnemat. Med kun ett tap gjennom hele høsten vil dette bli en av de tøffeste kampene vi har å forberede oss mot, forteller treneren i BX3, Sindre Stien til Gamer.no.

Målet er ikke helt innfridd

DETTE ER BX3

Vis mer

Stein «Wilmann» Wilmann (Kaptein)
Steffen Bass «PhnienGG» Wilumsen
Erik «Chi» Mundheim
Sebastian «Sebbern» Eckbo
Georg «Tubageorg» Hagenborg
Ruben «Epicmouse» Hustoft

DETTE ER LINE

Francesco «Bimbz» De Luca
Teodor «Makkapakka» Fagerås
Nikola «N1KOLA» Svensson
Atle «Bulldoq» Hansen
Henrik «rico» Jensen
Harald «Beezy» Hansen

BX3 er en av de norske e-sportklubbene som har satset hardest de siste årene, med fokus på Counter-Strike, League of Legends og Street Fighter. De var en av mange organisasjoner som startet med Overwatch-lag når spillet ble lansert. Målet før sesongen var å nå sluttspillet i ligaen.

– Målet før sesongen er ikke helt innfridd. Vi kom inn i kvalifiseringen som forhåndsfavoritter sammen med blant annet Oslo Lions. Dette med bakgrunn fra private treningskamper mot både norske og internasjonale lag i lengre tid. Målet var å nå sluttspillet, og det med storm. Tidligere mener jeg vi har hatt mye enklere for å tilpasse oss endringer i metaen enn i dag. Et tap i en så liten liga som 1. divisjonen i Telenorligaen kan være helt katastrofe, og det kan koste oss sluttspillet, avslutter Stien.

Går for topplassering

Line er et lag som har overrasket mange, men er ingen stor satsing. Det er individuelle spillere som spiller aktivt andre steder, eller ikke har tid til å satse, som stiller med et blanda-lag. Laget spiller bare Telenorligaen sammen, og trener aldri som et lag. Så langt i sesongen har de vunnet tre oppgjør og tapt mot aNimus.

– Vi går for førsteplass, men med alle lagendringene som har vært må vi kanskje begynne å spille mer sammen, forteller Harald «Beezy» Hansen til Gamer.no.

– Men dersom dere når sluttspillet, kommer dere til å trene sammen da?

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Det kommer vi til å gjøre, vi vil helst gå for førsteplassen.

På andre siden av kamparenaen på søndag møter de BX3, som kjemper om sluttspillplass. Med Line-seier kan det hende at BX3 ikke når sluttspillet, og må sitte hjem å se alt over internett.

– For å være ærlig så frykter vi ikke BX3, men det spørs litt på hvor mye de har trent de siste ukene.

– Dere kan være med å forhindre at BX3 når sluttspill med seier. Gir dette mer motivasjon?

– Kanskje litt, men vi prøver å gi alt uansett hvem vi møter, avslutter Hansen.

Samtidig som BX3 møter Line spilles også aNimus mot Riddle.

Siste fra forsiden