League of Legends

Lions inviterer til åpent prøvespill i Oslo for å danne nytt League of Legends-lag

Ukjente talenter skal få vise seg frem og få opplæring to dager i uka – i hele juli.

Da de norske klubbene Oslo Lions og myXMG slo seg sammen i mai, ble det besluttet å ikke fornye kontraktene til spillerne som var knyttet til League of Legends-lagene.

– Vi bruker sommeren til å lage en ny oppstilling til neste sesong av Telenorligaen, her kan både både Lions-spillere og myXMG-spillere være aktuelle. Lions ønsker å bygge et nytt lag som kan være med å kjempe i toppen, fortalte styreleder Christophe Roblin til Gamer.no den gangen.

– Tror det kan være uslepne diamanter der ute

Oslo Lions har lenge vært en maktdemonstrasjon i norsk League of Legends. Med seier i vår- og høstsesongen av Telenorligaen i 2015, og Altiboxligaen 2015, har de virket uslåelige. Vårsesongen av Telenorligaen må imidlertid anses som en sportslig fiasko ettersom de ikke klarte å komme seg til sluttspillet. Mye av grunnen var at de mistet hele lagoppstillingen til Riddle etter andre serierunde.

Nå forteller klubben på sine nettsider at de arrangerer en åpen audition i Oslo fra 4. juli til 1. august. Ambisjonen er å finne unge League of Legends-talenter som kan spille for klubben på øverste nivå i Norge.

– Det har, etter vår kjennskap, aldri blitt gjennomført offline prøvespill i Norge før. Vi gjør det for å finne nye talenter. Spillere på toppnivå i Norge er det ikke så mange av, men vi tror det kan være uslepne diamanter der ute som kan komme på et høyt nivå, bare de får inn gode rutiner og et godt støtteapparat rundt seg, forteller Thea Winger, markedsansvarlig i Oslo Lions til Gamer.no.

Man kan melde seg på alene eller sammen med en venn, og møte opp på House of Nerds på Løren Oslo mandager og torsdager fra 12:30 til 18:00. I tillegg til å vise frem sine ferdigheter, får man coaching, undervisning og være med på å analysere kamper. Markus «Mixzi» Knøsen og Andres «WinGr» Grøterud vil stå for mye av det faglige innholdet.

Markus «Mixzi» Knøsen er manager for League of Legends-laget til Oslo Lions.
Oslo Lions

– Det blir også en egen del om personlig merkevarebygging, som jeg kommer til å lage innholdet for, forteller Winger.

Klubben skriver at det ikke er et krav å delta alle dagene, og det skal heller ikke gi noen større sjanse for å bli valgt ut dersom man er tilstede mer enn andre.

– Det viktigste er at deltageren får vist fram hva han eller hun kan, viser interesse og gir god forklaring på hvorfor han eller hun burde bli valgt. Ut over dette vil det ikke redusere sjansene for å bli valgt ut om man ikke stiller opp alle dagene, sier Markus Knøsen, som er manager for League of Legends-laget til Oslo Lions.

Lærer å bli en bedre utøver både i og utenfor spillet

Manageren tror man vil få mye ut av dette som spiller, selv om man ikke ender med å bli plukket ut til laget.

– Fokuset i leksjonene vil være å bli en bedre utøver. Ikke bare i spillet, men også utenfor. Om det for eksempel er av interesse å lære mer om e-sport, personlig utvikling eller hva som forventes av en profesjonell spiller, vil man få noe ut av å delta.

Les også
«jkaem» og «Acillion» ut av Dignitas

– Er det garantert at dere plukker noen fra dette opplegget, eller kan det hende dere henter spillere utenfra i tillegg?

– I utgangspunktet håper vi på å finne to eller tre spillere vi kan jobbe videre med og bygge rundt. Om det skulle være flere deltagere med potensiale er det også mulighet for at vi lager et helt lag.

Prisen for å delta er 399 kroner. Da kan man komme og gå som man vil, og bruke PC-ene på spillrommet til House of Nerds. I tillegg blir man medlem av Oslo Lions, som gir fordeler som tilgang på TeamSpeak-server, invitasjoner til spillkvelder og rabatterte priser på House of Nerds.

Siste fra forsiden