League of Legends / Telenorligaen

Lions med overkjøring i finalen av Telenorligaen

Løvene spilte meget bra da de slo myXMG 3-0 på SpillExpo søndag.

Oslo Lions er vinnere av Telenorligaen høsten 2015. Laget fra venstre: Dennis «Denden» Bui, Tore «Norskeren» Hoel Sander «Zhandia» Skogstad, Sondre «Biffen» Nygård og Adrian «Dipzey» Kjellesvik.
Julie Svarem Hansson/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

RESULTATENE HØSTEN 2015:

1) Oslo Lions
2) myXMG
3) BX3 / nDurance (bronsefinalen er ikke spilt)
5) Celestial Gaming
6) Nix
7) Jevo
8) SupaGoatSmuggla

De to nederste spiller i 2. divisjon neste sesong.

Søndag var det klart for finale i League of Legends-delen av Telenorligaen på SpillExpo . Den sto mellom vårligaens vinner Oslo Lions og myXMG.

Mye stod på spill, for vinneren av kampen får nemlig en sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner.

Lions viste ingen nåde

Den første kampen startet relativt rolig, og de første 20 minuttene var det lite som skilte de to lagene. Så fyrte Lions på alle sylindre i kampen om den tredje dragen, hvor de til slutt tok ned alle spillerne til myXMG. Etter det hadde de få problemer med å sikre seieren.

De to neste kampene fikk løvene tidlige ledelser som de nådeløst kapitaliserte på. Særlig myXMGs Mid Lane-spiller Christopher «Speyzz» Bekken ble utsatt for dette, da han ble overrumplet gang på gang uten å få mye hjelp. Serien endte med 3-0-seier til Lions.

Vebjørn «Donzii» Land hos myXMG sier laget følte på nervene i starten av finalen. I starten var det tydelig at spillerne bar preg av å spille et annet sted enn vanlig.

– Det var litt nervøst den første kampen. Du må ha en god følelse. Man sitter ikke helt komfortabelt, og man må bli vant til hvordan det er. Etter det tror jeg alle syntes det helt greit, forteller han.

Vebjørn «Donzii» Land var langt nede etter tapet mot Lions.

– Er dere vanligvis et lag som syntes det er greit å spille på «offline»-arrangementer?

– Ja, vi har en eller to spillere som ikke er så vant til det, men resten har spilt på LAN før, så det er ikke noe nytt for de fleste av oss.

Han legger ikke skjul på skuffelsen etter 3-0-tapet.

– Ja, jeg er skuffa, men jeg var mest skuffa over utvelgelsesfasen vår. Den var utrolig dårlig, sier Land.

Den profesjonelle spilleren for Team Roccat, Erlend «Nukeduck» Holm var med som gjestekommentator, og pekte ut myXMGs utvelgelsesfase som en av hovedgrunnene til at de tapte. Donzii er enig i at de tapte mye her.

Les også
– Lettere å finne tid til trening når folk er hjemme hele dagen

– Ja, det gjorde vi. Vi hadde jo ikke noen plan før vi kom, siden vi ikke har truffet hverandre før. Vi traff hverandre så vidt i går, men vi rakk ikke å gå noe ordentlig gjennom strategien.

– Normalt har vi en veldig bra plan for den tidlige fasen av spillet, men det hadde vi ikke nå. Det var mye vi tok på sparket, og vi prøvde å tenke hva som gjorde at vi tapte, hva vi gjorde galt, men det funka ikke, sier den tydelig skuffede myXMG-spilleren.

Nukeduck trakk også frem at myXMGs «lane swap» var lovende i starten, men at den falt sammen fort. Donzii sier at de heller ikke var godt nok forberedt på denne delen av spillet.

– Jeg vil si vi er bedre enn alle andre norske lag i «lane swaps». Vi gjør mye mindre feil enn alle andre, men i den første kampen startet vi på den sterke siden, og fikk da ikke tatt den andre, svake siden. Da kan de invadere vår jungel fritt og gjøre hva de vil. I den andre kampen fikk vi vår jungler i Top Lane, men han skulle heller vært i Bot Lane, slik at vi ikke mista alt trykket, utdyper han om de små marginene som viste seg å bli skjebnesvangre.

DISSE SPILTE FOR OSLO LIONS:

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Tore «Norskeren» Hoel (AD Carry)
Dennis «Denden» Bui (Support)

DISSE SPILTE FOR MYXMG:

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Vebjørn «Donzii» Land (ADC)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Support)

– Jeg merker at du er veldig skuffa. Er det mye prestisje å vinne Telenorligaen?

– Det er jo det som er mest prestisjefylt å vinne i Norge, men vi kommer tilbake sterkere neste år!

Les hva lagene hadde å si før kampen »

– Det betyr mye å vinne Telenorligaen

Lions Top Lane-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik var forståelig nok en god del gladere enn Donzii da Gamer.no snakket med han etter den siste og avgjørende kampen. Han sier at stemningen var nervøs i starten av kamp én.

– Ja, den første kampen ble rolig. Vi har litt nerver i begynnelsen, så da må man venne seg til ting, forklarer han.

– Hvor kommer nervene fra?

– Det er jo å spille på scenen, du blir jo nervøs av det. Kampene ble jo roligere etter hvert, man man er litt mer forsiktig her enn i semifinalen hvor du sitter hjemme og spiller, sier han.

Han sier at følelsen før han gikk på scenen og når han spilte var helt forskjellig.

– Jeg var ganske nervøs før jeg gikk på scenen, men etterhvert kjente jeg nesten ikke nervene, og det hjelper ganske mye. Det var mer nerver på tidligere turneringer, da var det nesten sånn at man skalv så mye at det blir vanskelig å trykke på de riktige knappene.

Sander «Zhandia» Skogstad var strålende som Talon i den andre kampen, noe de faktisk ikke hadde planlagt å spille på forhånd.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik var meget glad etter lagets andre tittel i Telenorligaen i år.

– Nei, det var ikke planlagt. Jeg vet at Zhandia har spilt mye Talon, men vi har ikke trent på det. Vi så at det passet perfekt siden de hadde både Jinx og Viktor, to lite bevegelige helter som Talon lett kan drepe. Vi spurte Zhandia om han var sikker på at han kom til å vinne hvis han spilte Talon. Han sa ja, også spilte han det. Det var egentlig perfekt mot deres lag, forklarer han.

– Dere spilte alt i alt ganske kontrollert. Var dette planlagt?

– Vi pleier jo ikke å spille så bra. Når man sitter på nett er ikke alle så fokusert, men her er alle ett hundre prosent på. Vi kommuniserer alt, særlig ting som «lane swaps», som jeg føler at vi er et av de beste lagene i Norge på. «Lane swaps» går jo mye på strategien man har planlagt.

Dipzey sier seg også enig i Nukeducks utsagn om myXMGs dårlige draft.

– Ja, det har ganske mye å si at de draftet dårlig, for når det kommer til «teamfights» har vi rett og slett et sterkere lag. I kamp nummer to og tre valgte de komposisjoner som ikke ga noen mening, konkluderer han brutalt.

– Hva betyr det for dere å vinne Telenorligaen for andre gang?

– Det betyr ganske mye. Det er det vi har jobbet for i hele år. Etter seieren i ligaens vårsesong begynte vi å «slacke», og vi tok det litt mer rolig fordi vi trodde vi kom til å dominere, men så ble det ganske vanskelig. Derfor begynte vi å trene nesten hver dag mot slutten av sesongen, og da betyr det selvsagt ganske mye å vinne det, avslutter han.

Siste fra forsiden