Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Lions tapte skjebnekampen og rykker ned fra 1. divisjon

– Vi har spilt mange jevne kamper der vi dessverre har trukket det korteste strået.

Bård «tiller» Tiller i Oslo Lions.
Privat, Valve, montasje Gamer.no

Under mandagens TV 2 Sumo-kamp var det et skjebneoppgjør mellom Oslo Lions og Demise på menyen. Lions måtte vinne kampen for å berge plassen i 1. divisjon, mens Demise kun trengte å spille uavgjort eller vinne for å sikre plassen i sluttspillet på SpillExpo.

Overbevisende første kart

DETTE ER OSLO LIONS:

Vis mer

Christian «moen» Moen
Eivind «leffa» Fasting
Bård «Tiller» Tiller
Kristoffer «Slaaen» Slåen Henriksen
Emil «N3ma Pr0bl3ma» Waage

DETTE ER DEMISE:

Tommy «TommyM» Monsen
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Slickb» Telstad
Tony «NiTo» Nilsen (på lån)
Mikael «Ultra» Andersen (på lån)

Oppgjøret ble kjempet på kartene Cobblestone og Mirage. Det ble et vanvittig ensidig oppgjør på Cobblestone, og Demise vant hele 13 runder på rad før Lions fikk halt i land sin første runde. Det var også den eneste runden løvene klarte å klore til seg i kampen, for Demise stakk av med de resterende rundene og vant overbevisende 16-1. Dermed ble håpet for Lions' overlevelse i 1. divisjon knust allerede etter første kart.

På Mirage startet Demise der de slapp, og ga løvene fire på trynet før de tapte sin første runde etter heroisk spill fra «N3ma Pr0bl3ma». Lions vant første omgang 8-7, og karret til seg 8 runder i andre omgang også, og vant til slutt kartet 16-13. En mager trøst på en ellers dyster dag for en av Norges mest kjente e-sportsorganisasjoner.

Se opptak av kampen på TV 2 Sumo »

Trenger du Sumo-konto? Registrer gratisabonnement her!

Ser fremover mot opprykk neste sesong

Bård «tiller» Tiller i Lions var misfornøyd etter tapet, men sier samtidig at laget forventet å få det tøft på Cobblestone.

Bård «tiller» Tiller i Oslo Lions.
Oslo Lions

– Resultatet på Cobblestone var vel som forventet et tap, men kanskje ikke at vi skulle bli kjørt over så hardt. Tror mye av det som gjorde at resultatet ble som det ble var at vi måtte starte på anti-terroristsiden, og ingen av oss som spiller i laget har spilt kartet nok. Jeg tror at resultatet hadde sett ganske annerledes ut om vi hadde startet som terrorister, sier Tiller.

Hele sesongen har vært en stor skuffelse for løvene, men de klarer fortsatt å finne noe positivt å ta med seg videre.

– Årsaken er faktisk at folk ikke har hatt tid til å trene selv om vi har vært mange spillere i laget. Vi har spilt mange jevne kamper som vi dessverre har trukket det korteste strået i, som for eksempel tapet på overtid mot Epiphany Bolt. Om vi ser på antall timer laget vårt har hatt i spillet, i motsetning til våre motstandere, så har vi gjort en god figur.

Styreleder i Lions, Christophe Roblin, tar nedrykket med fatning og ser videre mot neste sesong hvor det eneste som er godt nok er opprykk.

Les også
Bifrost vant mot KAOS: – HyFerion5 bringer nok mer kaos enn spillerne her

– Dette blir det neste vi nå må se på. Vi har ikke tatt tapet på forskudd. Her blir det i tråd med våre verdier og målsetninger å finne en langsiktig løsning som gjør at vi igjen kan være i 1. divisjon og være med i kampen om 1. plass i 2017, avslutter Roblin.

LES OGSÅ: Bli kjent med kommentatorene i Telenorligaen »

– Målet for sluttspillet er å kose oss

Lagkaptein i Demise, Tommy «TommyM» Monsen, var fornøyd etter seieren på Cobblestone, men skuffet over Mirage.

– Vi visste at Cobblestone er vårt sterkeste kart mot Lions, så der fulgte vi bare kampplanen, og de slet veldig med å finne en åpning i kampen.

– På Mirage startet vi godt, men fikk litt god selvtillit når vi leder 4-0. Lions er kanskje de svakeste i ligaen, men de biter godt fra seg når de er i form. Når vi taper alle de jevne rundene og bommer på for mange skudd så blir det tøft. Skuffende for oss, men det har ingenting å si siden vi er klare for sluttspillet uansett.

Kaptein Monsen er også meget fornøyd med plasseringen på tabellen etter at alle ligarundene er ferdigspilte, og gleder seg på sluttspill.

Tommy «TommyM» Monsen gleder seg til sluttspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi må være fornøyd med plasseringen. Vi kommer inn som en vennegjeng som spiller for moro skyld og trener når vi har tid. Panters gjør et par tabber og blir korrekt diskvalifisert fra ligaen, noe som selvfølgelig gjør veien enklere for oss. Samtidig slår vi Celestial Gaming og spiller uavgjort mot Epiphany Bolt, så vi viser at vi kan, sier Monsen.

Med uavgjortresultatet ble Demise klare for sluttspillet, og skal møte Norse i første kamp. Monsen er klar på at dette blir et veldig tøft oppgjør, men ønsker samtidig å nyte sjansen for å få spille på LAN.

– Forberedelsene våre blir nok ikke helt optimale. «NiTo» og «Ultra» spiller bare for oss ut sesongen, og trener med sine lag på siden. Vi håper å få til 2-3 dager med trening, så får vi se hvor vidt vi kan bite fra oss. Jeg kommer ikke til å tipse nære venner og familie om å vedde på Demise-seier mot Norse, men alt kan skje med «TommyM» ved roret.

– Målet for sluttspillet er å kose oss, så håper jeg selvfølgelig at vi kan gi Norse en god kamp. På grunn av forpliktelser ellers i livet er det å dra på LAN noe vi sjeldent gjør, så vi drar for å kose oss, sier Monsen.

Etter endt sesong og sluttspill må laget se videre mot neste sesong, og med to plasser ledig på laget er det en selvfølge at de må ut på spillermarkedet.

– Neste sesong er veldig usikker for vår del. Jeg, «Slickb», «kriz» og «copaface» (Manager i Demise) får sette oss ned etter sesongen og legge en slagplan. Det tikker inn med meldinger jevnt og trutt fra gode spillere som vil ha de to siste plassene på laget, men ingenting er bestemt, avslutter Monsen.

LES OGSÅ: Dette mener miljøet om avtalen mellom Telenorligaen og TV 2 »

Siste fra forsiden