Altiboxligaen / League of Legends

Lions vant Altiboxligaen tross tap i siste runde

Ligavinnerne spilte siste runde med samme heltekomposisjon som fjorårets VM-finalister.

Riot Games

Fredag kveld var det duket for siste runde i Altiboxligaen for Lions og BX3 – to av Norges beste League of Legends-lag. Oppgjøret ble vist på TV 2 Sumo, og der kan du også se opptak av kampene om ønskelig.

I forkant av denne runden hadde Lions allerede vunnet ligaen på poeng, og utfallet av dette oppgjøret hadde derfor ingen betydning for dem. BX3 og Celestial Gaming kjempet imidlertid om andreplass og 10 000 kroner i pengepremier.

League of Legends-laget til Lions er vinnerne av den første sesongen i Altiboxligaen.

Brukte heltene til fjorårets verdensmestre

Det var ikke lett å oppdage under «Pick & Ban»-fasen, men kommentatorene la etter hvert merke til noe rart med Lions valg av helter i den første kampen: de hadde valgt nøyaktig samme komposisjon som sør-koreanske Samsung White ble kjent for under verdensmesterskapet i fjor. I lik stil valgte de SKT Telecoms ikoniske skins i den andre kampen.

Hvert år får verdensmesterne en pakke med «skins» dedikert til sitt lag og de heltene spillerne ble kjente for, og det var disse figurene og utseende Lions tok i bruk.

Noen hevdet at dette var «trolling» og usportslig siden de hadde vunnet ligaen allerede, og Zhandia forklarte i et intervju etter kampen at de gikk for disse lagoppsettene fordi laget syntes det var kult. De valgte riktignok helter uten å ta hensyn til motstanderne – og noen av heltene var ikke helt optimale i dagens «meta», men de spilte tilsynelatende seriøst med lagoppsettet de hadde.

Disse spilte for Lions:

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top Lane)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid Lane)
Nikolai «Xiphious» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel (Support)

Disse spilte for BX3:

Morten «Speed» Kjelsrud (Top Lane)
Kristian «Leefting» Næsgaard (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid Lane)
Preben «Prebz» Bertheussen (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

Gamer.no har vært i kontakt med administratorer av Altiboxligaen, som forteller at de er i en prosess for å avklare om Lions forholdt seg til «Fair Play»-reglene i denne kampen.

BX3 var best som lag

I begge kampene var Lions enten jevne eller sterkere under «laning»-fasen og tidlig i spillet, men kom kort til da BX3 begynte å samles for å fokusere på målene. Lions-spiller «Biffen» stod frem som en nøkkelspiller som ga Lions ledelsen tidlig, men de klarte ikke å utnytte ledelsen godt nok. «Norskeren» ble fanget ut av posisjon gjentatte ganger, og «Zhandia» døde i overraskelsesangrep som et resultat av manglende oppmerksomhet på kartet og motstanderne. Hver gang BX3 fikk ledelsen i gull holdt de på den til kampene var over.

Dermed gikk ligavinneren på sitt første og eneste tap i Altiboxligaen. Lions stikker av med 20 000 kroner i førstepremie. Dersom resultatet står vil BX3 få 10 000 kroner for andreplassen, mens Celestial Gaming på tredjeplass får 5000 kroner.

Lions ble også seriemester i vårsesongen av Telenorligaen:
Celestial hadde ingen sjanse mot Norges beste League of Legends-lag »

Siste fra forsiden