Overwatch / Gamer.no Overwatch Challenge

Lions vant Gamer.nos første Overwatch-turnering

Forhåndsfavorittene BX3 maktet ikke å overrumple løvene i finalen.

Blizzard Entertainment

Gamer.no Overwatch Challenge

Vis mer

32-lags turnering med åtte grupper. Gruppespillskampene spiltes i best av to-kamper, mens sluttspillet var best av tre-kamper.

Vinnerne av turneringen stakk av med valgfrie kinobilletter samt en Overwatch-designet DeathAdder-mus fra Razer.

Hver spiller på vinnerlaget får Overwatch DeathAdder Chroma fra Razer.
Hver spiller på vinnerlaget får Overwatch DeathAdder Chroma fra Razer.

I helgens Overwatch-turnering som ble arrangert av Gamer.no var det Lions som stakk av med seieren i finalen over forhåndsfavoritten BX3 . Begge lagene hadde en grei vei helt til finalen, uten å slite nevneverdig mot noen av motstanderne. Lions mistet ett poeng i semifinalen, men utenom den kampen var det utelukkende 2-0-seire for begge lagene.

Finalen ble derimot meget spennende, med to jevnt gode lag i tottene på hverandre. Første kart endte faktisk med en forskjell mellom lagene på ett sekund i favør Lions. Rundene i spillmodusen «payload» går på tid, og det laget som når målet på kortest mulig tid vinner. Lions tok også det andre kartet og vant finalen 2-0.

– Seieren smakte bedre enn forventet

Espen «Aateigen» Aateigen i Lions var meget fornøyd etter seieren, men innrømmer at de var nervøse før finalen.

– Vi var klar over hvor gode BX3 er i Overwatch, så nervene var til stede. Samtidig så visste vi at vi hadde spilt bra gjennom hele turneringen, og at vi var gode nok til å kunne slå dem i finalen.

Det første kartet ble kanskje et av de jevneste kartene som noen gang er spilt så langt i en Overwatch-turnering, og dette hjalp på moralen til løvene.

Espen «Aateigen» Aateigen i Lions.
Privat

– Når vi vant første kart med ett sekund, var det en stor oppløftning for selvtilliten vår. Det var nok den faktoren som hjalp oss til det nivået vi spilte på i resten av kampen. Kommunikasjonen vår var på topp, fokuset vårt var på topp, og vi hadde det rett og slett vanvittig gøy.

BX3 og Lions har møttes i tidligere turneringer, og der har BX3 stukket av med seieren. For Lions var det derfor meget viktig å få en seier i denne kampen.

– Vi var litt usikre i forkant, ettersom BX3 slo oss ganske klart i forrige finale vi spilte mot dem, så seieren smakte bedre enn forventet, sier Aateigen.

Aateigen er helt sikker på at fremtiden for Overwatch ligger i e-sporten.

– Vi ble veldig glad når vi hørte at Gamer.no skulle arrangere en Overwatch-turnering, ettersom dette ville trekke til seg en del nye lag, og at det ville hjelpe det norske Overwatch-samfunnet å vokse.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Når jeg ser hvilke lag og organisasjoner som engasjerer seg verden rundt, så ser jeg det store potensialet til spillet. Jeg tror at det vil bli stort i Norge også, men at det kanskje vil ta litt tid å nå høyder på nivå med Counter-Strike og League of Legends.

– Jeg har stor tiltro til mine lagkamerater og til Lions som organisasjon, så jeg tror at hvis vi fortsetter å trene kan vi nå høyt både nasjonalt og etter hvert internasjonalt, avslutter Aateigen.

Skuffet over tapet

Eirik «r0ke» Horvath i BX3.
Telenor

Eirik «r0ke» Horvath i BX3 var ikke fornøyd med utfallet i finalen, men roser deltakerlagene sin utvikling de siste ukene.

– Når vi gikk i gang med gruppene på lørdag var det for det meste plankekjøring gjennom, og vi møtte ingen nevneverdig utfordring i noen av lagene. Men i sluttspillet ble vi veldig imponert. Nivåhevningen siden turneringen som ble avholdt for tre uker siden frem til nå var massiv, noe som førte til at vi måtte slite betydelig mye mer for seirene våre enn vi forventet i sluttspillet.

– Ingen av gutta på laget er fornøyd med tapet mot Lions, men med justeringene av Widowmaker og McCree har vi fortsatt mye å utforske. Det er selvfølgelig ingen unnskyldning, da Lions spilte bedre enn oss, men tror det ville vært en bedre kamp for vår del om vi hadde spilt litt mer sammen etter patchen.

Horvath var meget fornøyd med turneringen, selv om utfallet ikke ble som ønsket.

– Det var en meget godt gjennomført turnering, det var få forsinkelser og lite dødtid mellom kampene. Det virker som at fremtiden for Overwatch innen e-sporten er lys, spesielt når vi ser på nivåhevingen bare i Norge.

Overwatch vokser også internasjonalt, og det er alle spillerne klar over.

– Internasjonalt også ser vi jo en massiv nivåhevning og konstant fornyelse av «metaen» i spillet, noe jeg synes er veldig spennende. Samtidig er det flere store aktører som satser på spillet. Eksempelvis har vi jo Manchester United som er i budkrig med fnatic over Overwatch-lag, sier Horvath.

– Hvor stor suksess tror du dere som lag kommer til å ha i fremtidige turneringer, både nasjonale og internasjonale?

– Om vi fortsetter å jobbe like målrettet som vi gjør nå, tror jeg vi kan sikre posisjonen som Norges beste lag, og samtidig spille på nivå med «Tier 2»-lagene internasjonalt.

Her kan du se finalen i opptak:

Watch live video from BambleDreamTeam on www.twitch.tv

Siste fra forsiden