Telenorligaen / League of Legends

Lions vant Telenorligaen etter overkjøring i finalen

Celestial hadde ingen sjanse mot Norges beste League of Legends-lag.

Her starter problemene for Celestial Gaming i første finaleoppgjør.
YouTube/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder ble det hele avsluttet med et sluttspill før man kåret endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og resultatoversikt:

Søndag ble Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb ligamester i etter å ha slått Celestial Gaming 2-0 i finalen av Telenorligaen.

Publikum fikk se en sterk oppvisning av vinnerne, og et Celestial-lag som sleit med strategien. De siktet seg inn på en lagkomposisjon som skulle gjøre dem sterke senere i spillet, men ting kom ut av kontroll etter å ha tapt en team fight tidlig i første runde.

Snøballeffekten

– Det var vel litt mindre motstand i Celestial enn det vi hadde forventet, men mye av dette skyldes nok at ting ballet på seg etter en liten team fight, og vi greide å holde den ledelsen gjennom resten av spillet, forklarer lagleder Adrian «Dipzey» Kjellesvik i Lions til Gamer.no.

I den andre og avgjørende runden så det ut som Celestial aldri klart å komme seg etter sjokket, og Mid Lane og Jungle havnet veldig langt bakpå. Laget fant aldri mulighetene til å hente igjen Lions' ledelse og etter 24 minutter bestemte Celestial seg for å kaste inn håndkleet.

– Personlig hadde jeg forventet mye mer «cheese» fra Celestial. De er den norske versjonen av Unicorn of Love, legger Dipzey til, og sikter til strategien som de mørkeblå har vist i tidligere kamper, hvor de velger helter som ingen forventer at de skal velge.

Norges beste League of Legends-lag

Med seieren i Telenorligaen og et overtak i Altiboxligaen, er det ingen tvil om hvem som for øyeblikket er Norges beste League of Legends-lag. Men gutta hviler ikke på laubærene.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik er lagleder i Lions.

– Vi prøver alltid å forbedre oss som lag, og dette skal vi fortsette med. Målene fremover er å vinne Altiboxligaen og høstsesongen av Telenorligaen. Så får vi se hva vi gjør derfra. Jeg tør ikke si internasjonalt, det burde vært et bannlyst ord i norsk e-sport, mener Dipzey.

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial er naturligvis skuffet over tapet, men føler samtidig at de tar med seg nyttig kunnskap fra denne finalen.

– Det var kjipt å tape, spesielt på den så enveisskjørt måte. Vi lærte i hvert fall noe av det som skjedde, og er klar over hva som er problemet, og vil jobbe mot å fikse det til fremtiden, sier forteller han til Gamer.no.

– Lions var som forventet veldig aggressive tidlig i kampen, og vi klarte ikke forholde oss til det så da kom det ut av kontroll. Vi hadde ikke vår beste dag heller, og skal helt klart gjøre det bedre i fremtiden.

Les også
– Laget Nordavind stiller med har ikke imponert meg

Seieren i vårsesongen av Telenorligaen sikret Lions 10 000 kroner i klubbkassa, mens Celestial fikk 5000 kroner for andreplassen.

Se opptak av den første finalekampen mellom Lions og Celestial her.

Siste fra forsiden