Liquid vant ESL Pro League Season 9 Finals

Liquid befestet posisjonen sin som verdens beste Counter-Strike-lag

Vant ESL Pro League Season 9 Finals over G2 - Faze skuffet.

Liquid vant ESL Pro League Season 9 Finals i Marseille.
HLTV

DISSE SPILLER FOR LIQUID

Vis mer

Nick «nitr0» Cannella
Keith «NAF» Markovic
Jonathan «ELiGE» Jablonowski
Jake «Stewie2k» Yip
Russel «Twistzz» Van Dulken

I begynnelsen av juni dyttet det amerikanske laget Liquid de danske stjernene i Astralis ned fra tronen som verdens beste Counter-Strike-lag. Søndag kveld befestet de posisjonen med 3-2 over overraskelsen G2 i finalen.

Liquid må rydde plass i kofferten til dette beistet.
HLTV

Liquid er inne i sin beste form noensinne, men på vei mot en ny tittel ble danske North for sterke i første kamp. Deretter ble TYLOO, HellRaisers, MIBR slått. I kvart- og semifinalen møtte de Astralis og Mousesports, to av deres argeste konkurrenter.

I finalen møtte Liquid overraskelsen G2, som har slitt ekstremt mye de siste årene, til en best av fem-kamp. Den vant Liquid 3-1, men måtte ut i overtid på to av kartene for å sikre seieren.

Seieren i Marseille sikret det amerikanske laget 2,1 millioner i premiepenger og ett av de største trofeene i Counter-Strike-sirkuset. Andreplasserte G2 kan trøste seg med rundt 680 000 kroner som følge av finaletapet.

Det var Jonathan «ELiGE» Jablonowski fra Liquid som ble kåret til turneringens beste spiller. En som også imponerte stort denne turneringen var den franske AWPeren Kenny «kennyS» Schrub fra G2, som over lang tid ikke har fått ut sitt absolutte potensial.

Ut i kvartfinalen

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Nikola «NiKo» Kovač
Ladislav «GuardiaN» Kovács
Olof «olofmeister» Kajbjer
Filip «NEO» Kubski

Håvard «rain» Nygaard og FaZe fikk på sin side en langt tøffere turnering. TYLOO og North ble beseiret i de to innledende rundene, før det europeiske stjernegalleriet måtte se seg slått av mousesports. I kvartfinalen røk de til slutt ut for overraskelsen G2.

Faze har ikke helt funnet formen etter at polske Filip «NEO» Kubski tok plass i lagoppstillingen. Med en tredje-/fjerdeplass under DreamHack Master Dallas og exit i kvartfinalen under ESL Pro League Season 9 Finals håper det stjernespekkede laget å revansjere resultatene i de kommende turneringene.

Ladislav «GuardiaN» Kovács i FaZe var ikke fornøyd med arrangørens valg av bord.
Adela Sznajder/DreamHack

Faze er i skrivende stund rangert som verdens sjette beste lag. De er også invitert til ESL One Cologne og BLAST Pro Series Los Angeles i juli. I tillegg ble de også blant de åtte beste lagene forrige major og skal spille StarLadder Major Berlin i slutten av august.

Les også
– Alt annet enn seier er en enorm skuffelse sett med Apeks-øyne

En av lagets store stjerner, AWPer Ladislav «GuardiaN» Kovács, var heller ikke fornøyd med bordene det ble spilt på under sluttspillet.

Siste fra forsiden