PUBG Europe League

Litt opp og ned for de norske i PUBG Europe League

«Jeemzz» og «Aitzy» jakter forbedringer i den storstilte turneringens fortsettelse.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Den første av tre uker i PUBG Europe Leagues innledende fase er fullført. Lagene har kommet seg gjennom 20 av 60 kamper, og de neste 20 står for døren. For våre norske håp ble det både oppturer og nedturer i uken som gikk, og før startskuddet går for turneringens fortsettelse har vi tatt en prat med både «Aitzy» og «Jeemzz».

Du kan følge ukas kamper på Twitch fra klokken 18:00 på torsdag »

– Gikk ikke som forventet

Det har ikke gått veien får «Aitzy» og FaZe, hverken i eller utenfor turneringen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For Ludvik «Aitzy» Jahnsen og FaZe Clan har det første møtet med PEL-turneringen blitt en utfordring. På forhånd var laget ute av trening, men selv med forventninger om en treg start mener nordmannen det har gått dårlig.

DISSE SPILLER FOR FAZE CLAN

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Ivan «Ubah» Kapustin
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

– Det gikk ikke som forventet. Til tross for et par seire, hadde vi mange sisteplasser også. Kommunikasjon er kanskje det viktigste i dette spillet, og den var under par forrige uke, melder Jahnsen.

FaZe ligger på niendeplass i sammendraget, med et godt stykke opp til tabelltopp Ence. For uken som kommer må gutta dermed legge inn en stor opphenting, men takket være trøblete forberedelser er ikke «Aitzy» overbevist om at det blir så lett.

– Vi kan ikke spille i leiligheten vår fordi vi ikke har fått Internett enda. Vi får ikke sett kampopptak eller spilt noe særlig sammen, så vi har ikke veldig høye forventninger for denne uken.

Uten skikkelige muligheter til å analysere og prøve ut nye taktikker utenom turneringen, er FaZe avhengige av å gjøre justeringer fortløpende mens de spiller og i pausene mellom hver kamp. Ifølge «Aitzy» har det blitt en utfordring å holde mentaliteten oppe, da det kan bli ganske tøft når man får flere dårlige plasseringer etter hverandre.

– Vi lærer og blir bedre

«Jeemzz» og Liquid ligger godt an etter 20 av totalt 60 kamper.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For Jim «Jeemzz» Eliassen og Team Liquid ble det en stille åpning på turneringen. Halvveis ut i den første uken lå laget helt nede på en tiendeplass, men etter en seier og flere gode plasseringer mot slutten klatret Liquid seg opp til en solid femteplass i sammendraget.

DISSE SPILLER FOR TEAM LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Jere «Jembty» Kauppinen

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Som med FaZe, og i grunnen de øvrige PEL-lagene, var «Jeemzz» og kompani ute av form før turneringen begynte. Nordmannen forteller imidlertid at kampene utviklet seg omtrent som forventet, med noen overraskelser her og der, og totalt sett sa han seg fornøyd med innsatsen.

– Det gikk stort sett som vi husker det, bare at folk spiller litt mer aggressivt nå. Jeg er overrasket over at TSM, G2 og Ence (henholdsvis tredje-, andre- og førsteplass etter én uke, journ.anm) spiller så bra, så jeg lurer på om de klarer å holde seg i toppen.

For kampene som kommer sikter Liquid opp og frem, og målet blir naturligvis å klatre enda høyere opp på tabellen. For «Jeemzz» er det ingen magisk formel som skal til, men ganske enkelt å legge inn hardt arbeid.

– Vi bare forbereder oss etter hver runde hvor vi gjør tabber. Vi lærer av det og blir bedre for hver gang, forteller Eliassen.

Uke to fortsetter med 20 kamper fordelt over fire dager, og første kamp starter klokken 18:00 på torsdag 28. mars. Du kan følge kampene hver dag på turneringens offisielle Twitch-kanal. Alternativt kan du følge nordmennene gjennom egne lagsendinger for både Team Liquid og FaZe Clan.

Slik ser tabellen ut etter den første uken.
PUBG Europe League

Siste fra forsiden