Sniktitt

Littlebigplanet

Sackboy boltrer seg på PSP

PS3-spillet Littlebigplanet ble en suksess, men holder opplevelsen seg like godt på PSP?

For omtrent ett år siden ble Littlebigplanet utgitt til Playstation 3, og det sjarmerende plattformspillet høstet gode kritikker. Dermed er det duket for at også PSP-eiere skal få leke seg i Sackboys koselige univers. Spillverket har fått teste en liten smakebit fra den nye PSP-utgaven, som etter planen skal utgis i løpet av november.

Demoversjonen jeg har fått prøve inneholdt bare to brett og et lite minispill hentet fra fullversjonen, men inntrykket jeg sitter igjen med er positivt. Spillfølelsen fra Playstation 3-spillet er så absolutt til stede. Akkurat som før styrer man Sackboy (eller Sackgirl, avhengig av hva du foretrekker) gjennom fargerike brett fylt med objekter som tilsynelatende er laget av papp og filt.

Spillet går fortsatt ut på å løpe og hoppe for å forsere forskjellige hindre, mens man samler poengbobler og klistremerker. Det mest iøyenfallende ved PSP-utgaven er hvor nært opptil Playstation 3-utgaven den ligger, også grafisk.

Sackboy er nok en gang ute på tokt.

Den karakteristiske stilen vi kjenner fra før er til stede også her. Detaljnivået er riktignok litt lavere, men spillet tar seg veldig godt ut på PSP-skjermen.

En klar forskjell merker man likevel fort: I PS3-versjonen kunne Sackboy bevege seg mellom tre forskjellige lag på hvert brett, noe som ga en følelse av dybde i en ellers todimensjonal verden. PSP-versjonen har bare to lag å rusle rundt i, men forskjellen er veldig liten.

Antakeligvis er det tekniske begrensninger som ligger bak denne endringen, men så lenge resten av opplevelsen er intakt har det minimalt å si.

De to brettene jeg fikk spille på hadde et tydelig australsk tema. Brettene var fylt med kenguruer, koalabjørner og ikke minst en vis aboriginer som hjalp Sackboy videre.

En kenguru? Dette må være Australia.

Når det er sagt: Den mest unike egenskapen fra PS3-versjonen var ikke å se. Jeg tenker på muligheten til å lage egne brett, og dele dem med venner. Det er ingenting som tyder på at man ikke vil få lage egne brett også i PSP-utgaven, men hvordan dette blir vet vi ikke ennå.

Uansett: Littlebigplanet ble populært på grunn av den enkle moroa det bød på, i tillegg til friheten det gav til å lage egne brett. Å sose rundt mens man samlet poeng og lette etter skjulte bonuser var gøyalt på PS3, og det er akkurat like tilfredsstillende i håndholdt format. Det er dermed ikke urimelig å forvente at fullversjonen av spillet leverer enda sterkere enn denne smakebiten. I så fall har PSP-eiere virkelig noe stort å se fram til.

Siste fra forsiden