Lode Runner til DS

Åttitallsklassikeren Lode Runner kommer til DS, i følge det japanske spillbladet Famitsu.

Lode Runner, fra dypt savnede Brøderbund, fikk mange tilhengere da det kom ut i 1983. I dette klassiske plattformspillet måtte du navigere deg gjennom flere enskjermsbrett for å finne alt gullet, samtidig som du unngikk å bli drept av diverse fiender ("bungelings") som lusket rundt.

For å overleve fikk du utlevert en spade, som du kunne bruke til å grave hull i bakken med. Målet med dette var selvfølgelig å fange fiendene, men det skulle raskt vise seg at det var minst like lett å fange deg selv om du ikke passet på. Spillet kom til omtrent alt av plattformer, inkludert Commodore 64, PC og Apple II.

I 1987 kom Lode Runner til Nintendo Entertainment System, og det må tydeligvis ha gjort like stort inntrykk i Japan som det gjorde i resten av verden. Nå har nemlig det japanske spillbladet Famitsu fortalt at Hudson Soft jobber med en DS-versjon av spillet, basert på denne NES-versjonen.

Lode Runner DS kan spilles både med originalgrafikken fra NES-versjonen og ny og oppdatert grafikk. Det kommer dessuten med to nye gameplaymoduser, og vil gjøre bruk av DS-ens støtte for Wi-Fi. Spillet skal lanseres 26. oktober i Japan, og forhåpentligvis finner det også veien til Europa etter hvert.

Siste fra forsiden