Logitech med nye ratt til PC og Xbox 360

Logitech har lenge vært kjent for å levere ratt av høy kvalitet. Nå er to nye modeller på trappene; én til PC, den andre til Xbox 360.

Det nye PC-rattet blir en del av Logitech sin G-serie, og har fått navnet Logitech G25 Racing Wheel. Både prisnivå og funksjonalitet antyder at det siktes på det kresne sjiktet av simulatorspillere, mer enn mannen i gata. Så har det da også vært en mangel på ratt i denne klassen.

Logitech G25 Racing Wheel

Logitech G25 Racing Wheel får 900-graders rattutslag, 6-trinns H-gir, clutchpedal og to kraftige Force Feedback-motorer. Selve rattet har en diameter på 28 cm, og er dekket av skinn. Konstruksjonen skal være solid, og til en stor del produsert i rustfritt stål. I alt tilbys 12 programmerbare knapper. Fire sitter på selve rattet, og åtte på girspakenheten. H-girspaken gjør det mulig å gire som på en vanlig bil, hvor du for eksempel kan gire rett fra femte til tredje. De fleste av de anerkjente bilsimulatorene har støtte for slik giring, men det skal også være mulig å bruke girspaken til sekvensielt gir i spill uten slik støtte.

Som om ikke det er nok, loves det at rattet også skal fungere på det meste av PlayStation 2-spill. Rattet vil komme i et begrenset opplag i begynnelsen av oktober, til en veiledende utsalgspris på 299.99 Euro. Trolig et sted mellom to og to og en halv tusenlapp med andre ord.

Logitech DriveFX Wheel

Rattet til Xbox 360, Logitech DriveFX Wheel, er ikke like avansert, men byr likevel på en kjærkommen nyhet. En avansert aksial feedback-teknologi skal sørge for realistisk krafttilbakemelding fra rattet, slik at for eksempel curbs og humper føles troverdig. Dette er noe vi ikke har sett på Microsofts konsoller før, til nå har det kun vært snakk om enkel, ikke-retningsbestemt dirring.

Mangel på slik teknologi er en ubleket flekk på Xbox sitt lerret, og kanskje det største ankepunktet i forhold til PlayStation 2. Vi var lenge bekymret for at Xbox 360 skulle støte på samme problem, men nå ser det heldigvis ut til at Logitech har andre planer.

Rattet skal være solid bygd, med gripeflater i gummi. Giring foregår ved hjelp av to hendler bak på rattet, og alle knappene fra den originale Xbox 360-kontrolleren er tilgjengelige, slik at du for eksempel kan manøvrere i menyer ved hjelp av rattet. Logitech DriveFX Wheel ventes i butikkene i begynnelsen av juli, til en veiledende pris av 99.99 Euro.

Siste fra forsiden