Logitech med ratt og pedaler til Xbox

I oktober kommer Logitech med sitt aller første Xbox-ratt, Precision Vibration. Men vi kan bare drømme om å få et Driving Force Pro-ratt til Xbox.

De rattene og pedalene som er tilgjenglig på spillkonsollen Xbox i dag, er ikke av samme kvalitet vi er vant med i rattene som leveres til PlayStation 2 og GameCube. Det er trist, når vi ser et voksende antall meget gode bilspill til Xbox.

Litt av forklaringen på dette er at Xbox ikke har støtte for Force Feedback – som er en mekanikk som gir kontrollerte motbevegelser, ristinger og slapp/stram styring avhengig av hva som skjer i spillet.

Rattet vi ble presentert for i Oslo i dag, har kun støtte for standard risting, med andre ord ikke mer omfattende teknologi enn det man finner i en standard håndkontroll. Ketil Lindstrand, salgssjef i Logitech Norge, har ingen tro på at vi vil se mer avanserte ratt før neste-generasjon Xbox.

Precision Vibration vil få en utsalgspris på rundt 500 kroner, og er derfor et klart rimeligere alternativ enn Driving Force-rattene til PlayStation og GameCube. På et senere tidspunkt vil tilsvarende ratt også lanseres for PlayStation 2 og GameCube. Rattet kan kun festes til bordflaten med sugekopper.

Vi kommer tilbake med produktbilder så snart vi får de oversendt fra Logitech. En omtale blir også publisert så snart vi får tatt en nærmere titt på rattet.

Siste fra forsiden