Anmeldelse

Logitech MX510

Den nyeste musen fra Logitech er modellen mange gamere verden over har ventet på. Det bys på forbedret optikk, fjerning av negativ akselerasjon og en fullkommen spillopplevelse. Er den verdt oppgraderingen fra din tidligere mus?

Side 1
Side 2
Side 3

Logitech MX510 kommer i en eske hvor utformingen på musen profileres. I esken ligger det mus, drivere, instruksjonsbok, PS/2-overgang og et reklamehefte for andre Logitech-produkter. MX510 leveres i flere farger, slik at du kan matche de andre tingene på skrivebordet ditt. MX510 er identisk i utforming med MX500 og det er bare "finishen" som skiller dem når du sammenligner dem.

Innpakning og utseende
Selve "finishen" er forresten gjort spesielt med magnetisme i bildet, slik at to modeller selv i samme farge ikke skal se identiske ut, men at den litt refleksive overflaten er ment unik for hver mus. Knappene og hjulet fungerer akkurat på samme måte, de er faste og fine, og hjulet er godt utført selv om det er litt liten motstand i hjulet. Hjulet er plassert cirka på midten av trykkflaten for knappene. Folk med store hender ville nok foretrukket hjulet plassert litt lengre frem.

Latmannsknappene for å forenkle "scrolling" over lange dokumenter er fortsatt tilstede og det er også Logitech-knappen som fungerer på samme måte som Alt-Tab. Under musen er det 5 føtter, en i hvert hjørne og en under tommelfestet. For å åpne musen er det 3 skruehull - som i motsetning til Microsoft IntelliMouse Explorer - ikke ligger under føttene. Grepet om musen er godt, materialet man holder fingrene på er laget av en slags gummi som føles fast, selv etter mange timers bruk. Du kan ha litt problemer med å finne et godt grep om musen om du har små fingre, men man blir vant med det meste etter litt bruk.

Drivere
Driverne til Logitech MX510 er helt nye. Det følger med MouseWare 9.80 på CD-en til musen, og dette er eneste driver som per dags dato fungerer med MX510. Her fins de samme valgene som i tidligere MouseWare, du har en ”Quick Setup” for raskt å sette opp musen for bruk, du kan endre pekere, hastighet på pekeren og tilordne knapper til forskjellige aksjoner. Det er 8 knapper som kan tilpasses ditt bruk, men det skal nevnes at hvis du setter knappene 1 til 5 til noe annet enn det som er standard, kan det medføre kompatibilitetsproblemer med diverse spill. Forhåpentligvis blir dette ordnet i en nyere versjon av driverne.

I tillegg har Logitech et nedlastbart program som gir deg et avansert vindu for innstillinger. Med de avanserte innstillingene kan du overstyre akselerasjon, bytte mellom 400 og 800 cpi og litt andre valg. Det som savnes med driverne til Logitech er de to kjekkeste tingene som er i driverne til Razer, nemlig å sette følsomhet via musen inne i spill, uten å måtte gå ut og sette det i driverne, samt det å kunne angi separat X- og Y-akses følsomhet. I en del spill, blant annet PlanetSide, vil du kunne dra nytte av separate innstillinger for aksene om du for eksempel er Reaver-pilot.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden