Counter-Strike: GO / Telenorligaen

London Conspiracy er Norges beste Counter-Strike-lag

Vant finalen av Telenorligaen på en svært overbevisende måte.

London Conspiracy blir intervjuet etter seieren. Fra venstre: Pål «Polly» Kammen, Bjørn «Skurk» Maaren, Kristoffer «Mystic» Michelsen, Markus «maak» Karlsen, Fredrik «slap» Junbrant.
VGTV

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene i Counter-Strike og League of Legends ble spilt på SpillExpo.

PREMIENE I COUNTER-STRIKE:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

RESULTATENE HØSTEN 2015:

1) London Conspiracy
2) Oslo Lions
3) BX3
4) Demise
5) GamersLeague
6) Badgers
7) Partyastronauts
8) Copenhagen Wolves (trakk seg)

De to nederste spiller i 2. divisjon neste sesong.

Lørdagens Counter-Strike-finale i Telenorligaen var spennende på det første kartet, men derfra og ut viste London Conspiracy hvor overlegne de kan være.

Det tok fem runder på åpningsbrettet Inferno før Oslo Lions sanket sitt første poeng foran publikum på SpillExpo. Deretter kjempet de seg tilbake til 4-3, før London Conspiracy økte til 9-3.

Se hele finalesendingen til VGTV i reprise her »

Nesten comeback

På stillingen 14-5 så det kjørt ut for løvene, men de hadde definitivt ikke gitt opp. Da det stod 14-11 var det igjen spenning i kampen, i alle fall inntil de lilla bestemte seg for å avslutte det hele. Kartet endte 16-11 i favør London Conspiracy.

– Inferno er et kart vi egentlig er veldig gode på. Det som er veldig rart er at vi generelt er mye bedre på terrorsiden på Inferno, men i dag fikk vi mye marginer mot oss, så vi tapte. Det er kjedelig, forteller Thomas «Base» Finnøy hos Lions til Gamer.no.

– Anti-terrorsiden vår er vanligvis den svakeste, men nå bare klaffet det flere ganger takket være at vi klarte å låse den ene bombeplassen og at «Ultra» gjorde mye bra i «archen» (langsiden mot bombested A, red. anm.). Det gikk mye på individuelle situasjoner.

Thomas «Base» Finnøy hos Oslo Lions måtte se seg grundig slått etter tre kamper mot London Conspiracy.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Det er sterkt å komme tilbake sånn som dere gjorde. Hva tenkte dere da?

– Vi tok de runde for runde og hadde troa. Vi sa til hverandre at det her kan vi ta. «Fokuser på runden, følge med og spill sammen». Men så vant London Conspiracy på marginer. Vi så jo at de hadde studert oss litt. Det ble kontringer mot hverandre, og da blir det tilfeldigheter. Da handler det om hvem som treffer duellene. På Inferno klarte vi å vinne en del av duellene, mens på de andre kartene vant dem det meste, sier Lions-spilleren.

Pål «Polly» Kammen i London Conspiracy forteller til Gamer.no at de måtte senke tempoet litt for å ta seieren mot slutten av det første kartet.

– Det er litt sånn på enkelte kart der det er stor favorisering for anti-terrorister. Da er det lett å bli låst av skikkelig som terror, vanskelig å finne på nye ting og vanskelig å finne en åpning, forklarer han.

– Vi bestemte oss for å roe ned og gå tilbake til basicen som vi er gode på. Det vil si å plukke å gå sammen i en klynge og trade så mye som mulig. Til slutt viser det seg at vi skyter for hardt til at de klarer å stoppe oss. Det utgjorde forskjellen i dag.

Les også
Bruk disse tipsene til å vinne i Fantasy

London Conspiracy: – Vi var komfortable og selvsikre

Oppgjøret skulle spilles som best-av-fem, men etter 16-11 på Inferno, 16-3 på Mirage og 16-5 på Overpass var det hele over. London Conspiracy hadde vunnet overlegent, og sikret seg dermed førsteplassen og 80 000 kroner i sponsormidler fra Logitech G.

Pål «Polly» Kammen og London Conspiracy stikker av med førstepremien og 80 000 kroner i sponsormidler i 2016.

I det ordinære seriespillet var kampen langt jevnere. Den gangen ble det uavgjort. Pål «Polly» Kammen mener det er noe helt annet å spille offline, men peker også på at laget er mer samspilte nå.

– I den seriekampen på nett hadde jeg nettopp blitt med, og det var noe usikkerhet knyttet til roller og slikt, sier London Conspiracy-spilleren.

– Det er jo noe spesielt med å spille på nett mot annen norsk motstand, og det blir fort jevnere enn det kanskje burde blitt. Her på SpillExpo følte vi oss veldig komfortable og selvsikre, og da gikk det helt annerledes.

– Så LAN og offline-spilling er der dere virkelig hører hjemme?

– Ja, vi føler det. Vi har jo vært på en del enorme turneringer, et par majors og slik, og den erfaringen tar vi med oss hit. Vi synes det er utrolig artig å spille foran publikum.

– Det er veldig artig med så mye publikum som her. Vi legger ikke så mye merke til det midt i kampens hete, siden vi er så fokuserte på egen skjerm, men det er gøy og vi håper på mer.

London Conspiracy er ikke i tvil om at det er gjevt å vinne Telenorligaen.

– Det er veldig mye prestisje å kunne kalle seg det beste helnorske laget, i tillegg til at det er en veldig bra premie. Det er aldri feil. Først og fremst tar vi med oss prestisjen og selvtilliten inn i månedene som kommer, sier Kammen.

DISSE SPILTE FOR LONDON CONSPIRACY:

Vis mer

Markus «maak» Karlsen
Bjørn «Skurk» Maaren
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Fredrik «slap» Junbrant
Pål «Polly» Kammen

DISSE SPILTE FOR OSLO LIONS:

Thomas «base» Finnøy
Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Stig «StiGwOw» Holmen
Henrik «neto» Kristengård

Både i pausene og etter kampen flokket fansen seg rundt spillerne for å få autografer og kanskje et par råd, og det er tydelig at proffspillerne trives godt i denne tilværelsen.

– Det er helt surrealistisk å være en gamer og skrive autografer. Det er helt klart noe vi synes er kjempeartig. Vi oppfordrer alle å komme bort og si hei, avslutter han.

Lions: – Må trene mer for å treffe bedre

Finnøy i Oslo Lions er skuffet over tapet, men finner også motivasjon til å trene videre.

– Det er alltid kjipt å tape, men etter kampen i dag var jeg ikke skikkelig forbanna. Måten de spiller på handler om å treffe skuddene. Det går mye på enkeltprestasjoner. Vi var ikke gode nok og traff ikke med skuddene våre, så enkelt er Counter-Strike av og til. Når vi vet det må vi bare trene mer for å treffe bedre, sier han.

– Er det noe dere kunne gjort annerledes i forberedelsene?

– Kanskje skulle vi startet tidligere med innstillingene om at vi måtte trøkke på, være enda mer aggressive sammen eller mer koordinerte når vi må spille defensivt. Alle ble liksom ikke aggresive eller defensive sammen, forteller han.

Siste fra forsiden