Makt, konspirasjoner og skjebne

De tre hemmelige fraksjonene i The Secret World er ikke fullt så hemmelige lenger.

Det har gått lang tid mellom hver gang Funcom har fortalt noe nytt om sitt kommende MMO The Secret World. I april fikk vi vite at spillet foregår i nåtiden i vår verden, men med en rekke overnaturlige innslag. London, New York og Seoul er noen av byene i spillet. Vi fikk også nyss om at The Secret World blir klasseløst og uten erfaringsnivåer.

Det som derimot nå er på det rene, er at man vil kunne velge mellom tre ulike hemmelige fraksjoner som søker makt på hver sin måte – Illuminati, Dragon og Templars.

– De hemmelige samfunnene er helt sentrale i The Secret World. Spillerne må etter hvert velge en side i konflikten. Ved å avsløre disse tre samfunnene – og fortsatt holde mange andre detaljer under lokk – gir vi spillere en mulighet til å grave dypere inn i konspirasjoner og urbane myter og lære mer om samfunnene før de tar en avgjørelse når spillet slippes, uttaler spillprodusent Ragnar Tørnquist.

Konseptbilde av Shanghai.

Dragon beskrives som en manipulerende og konspirerende gruppering, som jobber iherdig i kulissene for å sette sine fiender opp mot hverandre. Dragon lærer sine disiplier å lytte og lære, og respektere skjebnen og balansen i universet. Grupperingen er godt fornøyd med å forbli ukjente, slik at de kan gjenoppbygge verden når de andre fraksjonene har utslettet hverandre.

Templars er en gammel orden med røtter i kongefamilier, regjeringer og private hærer. Fraksjonen er militært orientert, og har et ønske om å framstå som stolte og moralsk overlegne. Templars vil redde verden fra ondskap med makt. Hvert medlem av Templars er en sofistikert, men kompromissløs personifisering av kampen mot mørket.

Illuminati er grupperingen for de velstående og berømte – næringslivsledere , Hollywood-kjendiser, presidenter og kanskje til og med paven. Med et sterkt internt hierarki jobber de for oppnå det beste for seg selv – og trosser gjerne både himmelen og helvete på veien. Illuminati er nådeløse og følger ingen regler på sin vei mot seieren.

På spillets nettsider er det mulig å ta en test som skal gi svaret på hvilken av de tre fraksjonene som passer best for deg. Samtidig vil man få muligheten til å vinne beta-tilgang til spillet.

Denne uken avholdes Penny Arcade Expo i Seattle, og Funcom har planer om å avsløre mer om spillet på messen.

Siste fra forsiden