Eserien

– Man må score mål uansett modus eller motstand

Jusup Shakbiev er klar for å score mål, og mener han skal ta samtlige poeng med hjem til Raufoss.

Jusup Shakbiev og Raufoss skal hente 12 av 12 mulige denne runden.
NTF/Eserien

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Forrige uke ble det første laget klart til Eseriens sluttspill, da Tromsø tok ni av ni poeng og står med 15 poeng. Denne uken har Vålerenga muligheten til å sikre sin plass i sluttspillet, men de har tre utfordrere som puster dem i nakken.

I gruppe D er det veldig åpent. Kommer Mjøndalen til å kopiere overraskelsen fra forrige uke, eller skal forhåndsfavorittene i Start slå tilbake etter en tung start?

I gruppe C skal Aleksander Klubben vise hvorfor Sandnes Ulf tar andreplassen, og lover en revansj mot Stabæk. I gruppe D lover Jusup Shakbiev god underholdning, og forteller at han ikke er fornøyd med mindre Raufoss henter 12 av 12 mulige poeng, mens Start skal kjempe seg tilbake i sluttspill-diskusjonen.

Avspark er 17:45 begge dagene, og kampene sendes på Dplay »

– Revansjen kommer

UTVALGTE OPPGJØR TIRSDAG

Vis mer

Sandnes Ulf - Strømsgodset 17:45
Stabæk - Strømsgodset 20:15
Sandnes Ulf - Stabæk 21:05

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

Sandnes Ulf-spiller Aleksander Klubben leverte flere gode kamper siste runde, men spillet må løftes enda et hakk om de skal ta andreplassen i gruppen.

– Det snakkes mye om at Vålerenga er soleklare favoritter til å ta førsteplassen. Jeg velger å rette fokus mot hva vi kan gjøre på banen. I FIFA så kan alt skje, ingenting er avgjort ennå. Klarer vi å fortsette på samme måte som vi gjorde mot slutten sist kan vi forhåpentligvis kapre andreplassen på slutten av kvelden.

Klubben står med to seire, en uavgjort og et tap etter første runde. Han trivdes godt i studioet i Nydalen, og opplevde det nesten som å spille hjemme.

Aleksander Klubben (til venstre) og Runar Eide jakter plass i sluttspillet.
NTF/Eserien

– Kampene jeg spilte var veldig jevne, og det ligger i min spillemåte at det blir små fordeler på resultattavlen. Jeg er tålmodig i oppspillsfasen, og liker jeg å holde på ballen. Jeg ser på oss selv som underdogs, så det er gøy at Mats Bretvik trakk meg fram som en av dem man skal følge med på. Det overrasket meg hvor avslappende det var å spille i studio. Når kampen var i gang så var alt blokkert ut, etterhvert så var det som å spille hjemme. Jeg må også gi skryt til studioet, absolutt klasse.

Det ene tapet Klubben gikk på var et 0-5-tap mot Magnus Kristiansen fra Vålerenga. Vi var nødt til å høre hva Klubben hadde å si om denne kampen.

– Det finnes egentlig ikke unnskyldninger for det men jeg spilte rett og slett ikke spillet mitt. Jeg rushet fremover i banen og gikk i offensiv for tidlig i kampen. Da ble det masse rom, og det gir man ikke til en av Norges beste FIFA-spillere. Man får bare lære av det.

Avslutningsvis gir Klubben følgende beskjed til de som skal følge ukens kamper:

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Spenn dere fast for tirsdagens runde sier jeg bare. Revansjen mot Stabæk kommer, avslutter Klubben

– Man må score mål, uansett modus eller motstand

UTVALGTE OPPGJØR ONSDAG

Vis mer

Mjøndalen - Lillestrøm 17:45
Raufoss - Mjøndalen 18:35
Start - Mjøndalen 19:25

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

I kampene Jusup Shakbiev spilte ble det mye mål i forrige runde, med hele 15 mål for og ni imot. Det ble show hver gang Shakbiev satt bak spakene. Selv beskriver han spillemåten sin på følgende måte:

– Jeg er ikke den typiske «løpe på kanten og legge inn»-spilleren, som dere ser gang på gang i Eserien. Jeg synes de som gjør det mangler kreativitet. Min spillestil er å bygge opp et kjapt angrepsspill med «tiki-taka». Jeg ser an motstanderen og legger planen derfra, har jeg kontroll på kampen så selvfølgelig blir det mer underholdning og show.

Raufoss påførte Start et tap allerede i første runde, hvor Shakbiev vant 1-0 og 3-1. Noe overraskende for de fleste. I vår spådom om Eserien holdt vi Start som en klar favoritt, til å gå videre. Shakbiev forteller om kampen, og målet for kommende runde.

Jusup Shakbiev og Raufoss skal hente 12 av 12 mulige denne runden.
NTF/Eserien

– Det var deilig å slå Start. Vi fikk en god start på runde en og det var tre viktige poeng. I denne runden er målet å hente 12 av 12 poeng. Vi har ingen andre mål enn å slå alle vi skal spille mot. Det er bare å skru på sendingen og «Enjoy the show!»

Shakbiev signerte for Raufoss etter at han vant kvalifiseringsturneringen deres i mars. Han ser ut til å stortrives i den gule drakten, og er offensiv ovenfor sine konkurrenter.

– Jeg har ikke noe press på meg selv om jeg ble rundens spiller sist. Mjøndalen var tøffe å spille mot, men denne gangen er det vår tur å ta tre poeng. Som jeg sa, vi skal ta 12 poeng.

DETTE ER 85-RATING

Vis mer

Når det spilles med 85-rating, er alle spillernes ferdighetsnivå satt til 85 av 100. Dette gjør at alle lag har et jevnt ferdighetsnivå, og alle deltakerne i Eserien spiller på helt likt grunnlag.

I forrige uke kunne vi lese at Tromsø-spiller Simpanen gikk hardt ut mot 85-rating, og uttalte at han «hater modusen». Shakbiev gir følgende kommentar til hva han mener om 85-rating.

– Det er helt riktig at 85-rating ikke lar oss vise alle våre ferdigheter. Det er mange som er gode med «skill moves», og vinner kamper på den måten. For dem legger 85-rating begrensninger. Skal man være en profesjonell spiller så skal man kunne score mål uansett hvilken modus, uansett hvilken motstand.

– Vi lå under med to mål, jeg måtte bare unngå å la meg stresse

Start står med fire poeng og en fjerdeplass i gruppen. Det er fire poeng opp til en plass i sluttspillet, og fremdeles 24 poeng å hente ved maksimal uttelling. Det er på ingen måte over for Start, men de har en jobb å gjøre. Georg Sautoglu forteller hvordan de har brukt den siste tiden for å forberede seg:

Blir dette uken Start viser hvorfor de hadde favorittstempel før seriestart? Georg Sautoglu (til venstre) og Kasper Hornnes.
NTF/Eserien

– Vi har trent mye den siste tiden. Det har blitt mange kamper mellom meg og Kasper. For å variere motstanden har vi også hatt en del treningskamper mot andre lag i gruppen.

Etter tre kamper stod Start med ett poeng. I oppgjøret mellom Kongsvinger og Start stod det 2-0 etter første kamp, hvor Hornnes møtte Aidan Afsari fra KIL. Dette var et nøkkeløyeblikk, og Sautoglu beskriver situasjonen på følgende måte:

– Selv om vi ligger under med to mål måtte jeg ikke la meg stresse. Det handlet om å spille mitt spill så vil målene komme. Jeg er veldig glad i å holde på ballen og spille sikre pasninger. Jeg er tålmodig i spillet og liker å styre tempoet i kampen. Det handlet om å fokusere på dette.

Sautoglu kom tilbake og snudde 2-0 til 2-3 sammenlagt, og tok tre viktige poeng mot Kongsvinger. Foran ukens kamper er målet beskjedent:

– Vi skal få nok poeng til at vi skal være med å kjempe om avansement i siste runde.

Rundens mål i gruppe D ble scoret av Sautoglu, i en fantastisk oppvisning av hva 85-rating har å by på. På spørsmål om han planlegger å score flere slike mål, svarer Sautoglu:

– Det kan være at dere vil se flere slike mål, men jeg foretrekker å score mål etter et veldig godt lagspill og ikke en enkeltmannsprestasjon.

Tabellen Gruppe C før andre runde.
Eserien
Tabellen i gruppe D før andre runde.
Eserien

Siste fra forsiden