Feature

Månedens beste mobilspill

November skuffer heller ikke, her er det masse bra å velge mellom.

Sparklite.
Side 1
Side 2

Årets siste oppsummering av mobilspill, og det er atter en måned med masse gode alternativer for enhver smak.

Her får du brynet hjernen, du får gode historier og du får episke rollespill. Tales-serien har funnet veien til mobilen, et par flotte piksellerte spill har imponert, og både iOS- og Android-brukere har masse alternativer her.

God førjulstid til alle sammen!

Moncage

Sjanger: Puzzle
System: iOS, Android
Utvikler: X.D. Network

Last ned Moncage: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Moncage er et pent perspektivpuslespill. Med det så tenker jeg på spill som Monument Valley og The Room, der du må snu, vende og undersøke et objekt eller scene for å finne en ledetråd eller vei videre.

Moncage gjør denne delen av spillet veldig bra, selv om litt for mange av gåtene og løsningene er litt vel obskure. Det gjør imidlertid lite, fordi utviklerne har satt sammen et meget godt hint-system. Det fungerer utmerket for å dytte deg videre til neste problem.

Alt foregår i en kube som kan roteres. Ved å snu og vende på kuben ser du ulike bilder og scener, og hvis du finner den rette vinkelen blandes to bilder sammen, og noe skjer.

Pent å se på, akkurat passe langt, men med litt vel kronglete løsninger til tider. Fortsatt et bra spill, verdt pengene det koster.

Bloodshore

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Wales Interactive Ltd

Last ned Bloodshore : iOS. Pris: Gratis demo, 75 kroner for hele spillet.

Bloodshore er et morsomt FMV-spill der du ikke har noen direkte kontroll over actionscener eller figurer. Her skal du i stedet ta ulike valg underveis som styrer hvor historien går videre.

FMV-spill er veldig smak eller behag, fordi det kanskje er en litt mindre aktiv spilledel en mye annet. Men jeg synes det er akkurat passe teit, akkurat passe underholdende og Bloodshore finner en god balanse her. Historien er, kort fortalt, at du er en av 50 streamere og halvkjendiser som droppes på en øy, der målet er å overleve.

Tenk PUBG, Fortnite eller noen av de hundre andre Battle Royale-variantene og du skjønner konseptet. Skuespillet er helt ok, historien er bedre enn den har rett til å være, alt er vellaget og det er gode sekvenser utenom det som skjer på øya.

Cell to Singularity: Beyond

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Computer Lunch

Last ned Cell to Singularity: Beyond: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

Cell to Singularity er egentlig et flere år gammelt spill, men jeg har aldri spilt det før. Og nå har det kommet en ny, stor oppdatering som heter Beyond, derfor lurer jeg det med på liste.

Dette er et enkelt klikkespill, der det eneste du gjør er å klikke på skjermen. Det er ingen vanskelige utfordringer, ingen større stragier eller kontroller. Men det er deilig tilfredsstillende, og ganske avhengighetsskapende uansett.

Her skal du utvikle universet fra den spede begynnelsen. Du samler sammen stjernestøv, lager planeter og solsystemer, og utvikler disse til å bli større, flere og mer fantastisk hele tiden. Det er masse lærerik informasjon underveis, du har et par små spillmekanikker som gjør det litt mer spennende.

Det er allikevel den avslappende, rolige og enkle spillbarheten, sammen med den visuelle stilen og rolige musikken som gjør at jeg stadig hopper tilbake i universet til Cell to Singularity.

Revived Witch

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Yostar Limited

Last ned Revived Witch: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

Revived Witch er en salig blanding av litt ulike sjangere og stiler. Alt foregår i en nydelig todimensjonal verden, med en pikselert og retroinspirert stil. Lyssettingen og detaljene når du utforsker er fantastisk, og spillet er en fryd å se på fra start til slutt.

Du spiller som en heks som våkner opp uten å huske noenting (ikke akkurat originalt), og som ganske fort begynner å utforske et mystisk tårn. Her er det utforsking og gåteløsning blandet med sanntids kamper mot en rekke ulike fiender. Med deg på denne ferden samler du ulike «dukker», som spillet kaller det. Her kommer gacha-elementene inn, da du ruller for å få flere og bedre kompanjonger på veien.

Jeg greier meg helt fint uten å bruke en eneste krone, og spiller er ikke overstadig masete, men det er mikrotransaksjoner her som du kan putte mye penger i, hvis du ønsker. Men det er absolutt ikke nødvendig for å ha en god opplevelse med Revived Witch, som byr på gode kamper, fin utforskning og herlig musikk og visuell stil.

Jumanji: The Curse Returns

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Marmalade Game Studio

Last ned Jumanji: The Curse Returns: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

Det som overrasket meg mest med det nyeste Jumanji-spillet, var at det var så himla vanskelig til tider. Den tegneserieaktige stilen, samt at dette er basert på familiefilmen med samme navn, gjorde at jeg ikke forventet å bli utfordret.

Men der tok jeg altså feil. Prinsippet her er det samme som i den første filmen, og figurene er også hentet derfra. Du finner brettspillet, slår terning og så er helvete løs. For hver gang en av spillerne havner et sted, får du en gåte og en kamparena åpnes opp.

Her møter du en eller annen slags fiende, og må finne det riktige verktøyet eller våpenet for å beseire den. Dette er i utgangspunktet ikke vanskelig, men du får så lite tid å gjøre det på. Og når tiden renner ut mister du en av fem deler av byen. Mister du alle fem før en av spillerne når midten er det Game Over.

Jeg har hatt det veldig gøy sammen med barna mine her, der vi samarbeider om å finne løsningen. Det er ingen lokal flerspiller, men du kan spille med andre over nett. Uskyldig, men overraskende utfordrende brettspill.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden