– Mange norske lag klarer ikke holde sammen

Vinnerne av vår League of Legends-turnering savner et mer konkurransedrevet miljø.

Aposis Gaming er:

  • Vebjørn «Donzii» Land
  • Simen «DontMakeMeMoist» Thomsen
  • Christopher «speyzz xD» Bekken
  • Erik «MadnessHT» Hag Tellefsen
  • Sondre «Sheet» Børrestad

Søndag og mandag kveld organiserte Gamer.no en åpen League of Legends-turnering i samarbeid med GamersLeague.no. Opprinnelig var tanken å lage en turnering for 32 lag, men stor oppmerksomhet førte til at vi utvidet turneringen. Totalt 53 lag meldte seg på for å teste samspillferdighetene i det norske miljøet.

Under finalekampen mandag kveld sikret det etablerte League of Legends-laget Aposis Gaming topplasseringen, etter å ha knust motstander Piss meg i øret med 2-0.

League of Legends er ett av verdens største konkurransespill.

Aposis Gaming får dermed gratis innpass i en kommende innskuddsturnering som vi ønsker å få arrangert etter hvert. Her går alt av adgangspenger rett inn i premiepotten. Vi kommer tilbake med mer detaljer rundt dette.

Kampene ble sendt direkte og kommentert av Gamers Leagues «liquidn0va». Opptak av de to finalekampene kan du se nederst i artikkelen.

Les også: Vår seerguide for League of Legends

– Miljøet kommer seg

– Vi er rett og slett mer erfarne. Vi har deltatt på mange forskjellige turneringer sammen, forteller lagleder Vebjørn «Donzii» Land når vi spør om hva hemmeligheten bak seieren var.

Han og resten av Aposis Gamings League of Legends-lag kom sammen tidligere i år, og kom nylig på førsteplass under Sørlanets turnering – bare en av flere League of Legends-arrangement i Norge den siste tiden. Donzii merker seg dog at miljøet fremdeles ikke er helt etablert her til lands enda.

– Miljøet i Norge kommer seg sakte, men sikkert. Fortsatt er det mange lag som ikke klarer å holde sammen lenge, og derfor er det ofte slik at det ikke er mange av de samme lagene som dukker opp på turneringene, forteller han.

Selv om det går litt trått har han stor tro på at ting er på bedringens vei. For å få mer esportsaktivitet trengs det et mer konkurransedrevet miljø med et større antall lag som kan greie å holde sammen over lengre tid.

– Esport i Norge har bare én vei å gå, og det er opp, er konklusjonen.

Les også
Nordmann videre i tidenes største Counter-Strike turnering

Ønsker å holde flere turneringer

League of Legends-turneringen kommer ikke lenge etter en lignende Dota 2-cup. Disse to har gått i fronten for det som skal bli en høst og vinter med jevnlige, uformelle turneringer. Fokuset her skal ikke være å dele ut store premier, men heller å organisere konkurranser i de mange spillmiljøene som vi vet eksisterer over hele landet.

Vi tar gjerne imot innspill fra både seere og spillere, og har allerede bedt leserne om å stemme frem hvilke spill de ønsker å se turneringer i. Når den pågående FIFA 14-turneringen er over, kommer vi til å fortelle litt mer om hvilke planer vi har for semi-profesjonelle konkurransespillere i Norge.

Les også: Seal Cub Clubbing Club snakker om Dota 2-seieren

Kamp 1:

Kamp 2:

Siste fra forsiden