Asteroids-rekord slått etter 28 år

Mann med for mye fritid

Kunne du tenke deg å spille Asteroids i 58 timer i strekk?

Ataris klassiske arkadespill Asteroids er, for de fleste, en artig digresjon. Men noen tar spill litt mer seriøst enn andre, og den 41 år gamle låsesmeden John McAllister fra Seattle har nylig brukt 58 timer på å slå den gamle verdensrekorden i spillet.

I løpet av de nesten tre dagene McAllister spilte, klarte han å få en poengsum på 41 338 740 poeng. Dermed slo han Scott Safrans 28 år gamle verdensrekord, som var på 41 336 440 poeng.

Asteroids brukte vectorgrafikk.

– Den vanskeligste delen var den siste morgenen. Klokka tre kom jeg gjennom ganske ok, klokka seks var en kamp, og klokka ni lukket øynene seg et par ganger, fortalte en utmattet McAllister til den lokale TV-stasjonen KGW (via Kokugamer).

For å få tid til å gå på toalettet, få i seg litt mat eller bare strekke litt på beina, samlet McAllister stadig opp ekstra liv. Når han hadde mange nok, kunne han ta en liten pause i spillet. Men det kunne raskt gått galt; da han kom tilbake etter et toalettbesøk hadde han ifølge Wired bare to liv igjen.

Den nye rekorden blir ikke verifisert og offisiell før om cirka to måneder.

Asteroids ble lansert i 1979, og er et actionspill der du ser et romskip ovenfra. Målet er å skyte bort alle asteroidene på skjermen, men når du skyter en større asteroide deler den seg i mindre deler. Du kan spille Asteroids gratis på Ataris nettsted.

Siste fra forsiden