Apeks mot Momentum i Telenorligaen

Marcelious herjet da Apeks slo Momentum

Ole «Marcelious» Langan har levert sterkt for Apeks innledningsvis og høster skryt fra sin kaptein Anders «aNdz» Kjær.

Ole «Marcelious» Langan er nøkkelen til suksess for Apeks.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK ENDTE ANDRE RUNDE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Byte 0 - 2 Nordavind
Ronin Horde 1 - 1 Infurity
Gamefraym 0 - 2 Widowmakers
Apeks 2 - 0 Momentum
Celestial 1 - 1 Demise

Alle kampene spilles mandag 11. februar.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Andre runde i Telenorligaen er overstått.

Nordavind revansjerte tapet for Apeks i første serierunde med seier over Byte. Haris «H4RR3» Hadzic vartet opp med storspill for den norske storklubben, mens Tony «NiTo» Nilsen ikke maktet å levere på samme enorme nivå som i første runde.

Widowmakers vant oppskriftsmessig sin kamp mot Gamefraym etter solide prestasjoner fra de to tidligere Nordavind-spillerne Haakon «Radifaction» Tholo og Jon Erik «ztk» Øygarden. Ronin Horde mot Infurity og Celestial mot Demise endte begge med poengdeling.

I rundens hovedkamp var det Apeks og Momentum som skulle måle krefter, og det var førstenevnte som skulle vise å være sterkest. 16-9 og 16-13 endte det i favør Apeks som sammen med Widowmakers topper tabellen, riktignok etter bare to runder, før Telenorligaen går inn i en vinterferie.

Se hovedkampen mellom Apeks og Momentum i opptak på Twitch »

Slik ser tabellen ut etter andre serierunde.
Telenorligaen

– Vi skulle helst avslutta kampene tidligere

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

At vi vinner mot Momentum er som forventet av oss selv. Vi har lagt lista høyt på hva vi vil, og da må man vise det. Jeg syns vi gjør en god figur, selv om vi skulle helst avslutta kampene tidligere. Vi gir ofte motstanderen litt respekt mot slutten av kampen, som gir de mulighet til å komme inn i kampen igjen, forteller Apeks-kaptein Anders «aNdz» Kjær til Gamer.no etter kampen.

Kjær forteller at han ble overrasket over at Momentum ikke fjernet Overpass, et kart de tidligere hadde tapt for Apeks.

– Jeg ble litt overrasket over at Momentum ikke fjernet Overpass, men mulig de ikke har hatt tid til å forberede Mirage. Vi følte vi hadde stålkontroll på begge kartene. Resultatet på tavla ble noe jevnt, men vi følte oss ikke pressa på noe tidspunkt.

Apeks har definitivt fått en god start på sesongen med to sterke seiere mot Nordavind og Momentum og topper tabellen sammen med Widowmakers.

– Det er klart at seier mot Nordavind og Momentum er en solid start på sesongen. Det gir oss et godt utgangspunkt mot målet om å vinne samtlige kamper. Vi har også fått til en treningsleir og kommer definitivt til å kjøre flere. Ting ser veldig lyst ut, forteller Kjær.

Les også
Nordavind henter tre spillere - tvinger Kingpins til å hente to erstattere

Likevel mener Apeks-kapteinen de har mye å jobbe med.

– Vi har definitivt ting å jobbe med når det kommer til vår kartrotasjon. Det tar lang tid å få en bra kartrotasjon, så det skal vi bruke de neste månedene på.

Ole «Marcelious» Langan har hatt en sterk sesonginnledning for Apeks. Kjær forteller at han har vært en viktig brikke for lagets suksess så langt.

– «Marcelious» er jo tross alt den best rata spilleren de to siste sesongene, ifølge han selv. Han sjekker det veldig ofte. Det er veldig viktig for oss at han leverer, og han begynner å gjøre det stort sett hver kamp.

Kjær ser frem til en pause i Telenorligaen nå som laget er helt fullstendig. Tiden skal i følge Kjær brukes til mye trening og utelukker ikke at de dukker opp i en og annen kvalifisering.

– I pausen blir det rett og slett enormt mye spilling. Vi deltar på alt vi kan av kvalifiseringer og så videre. Eneste måten man blir bedre på er å gi seg selv kamperfaring konstant. Vinn og tap med samme sinn sier de, og vi skal bli sykt gode på å tape kamper. Vi har hatt veldig fokus på å takle tap, og gutta er veldig flinke til å legge frustrasjon fra seg og lignende allerede. Gleder meg til resten av sesongen, avslutter Kjær.

– Vi er veldig heldige at det kommer en pause nå

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Christian «kSwitch» Lorange
Kristian «mICROVAN» Nyborg

Momentum-kaptein Christian «kSwitch» Lorange var naturlig nok skuffet etter tapet mot Apeks tross manglende forberedelser inn mot sesongen.

– Pistolrunder er vel første jeg tenker på. Det er ikke lett når man taper tre av fire. Også er det mye småfeil som vi gjør som de straffer oss veldig hardt på, forklarer Lorange.

Med ett poeng på de to første kampene mot sterk motstand, har Momentum ikke fått den starten de ønsket denne sesongen. Lyspunkt har det imidlertid vært og lagets AWP-er Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng har begynt å finne formen.

– «Aaseng» leverer alltid godt. Han blir nok en fremtidig toppspiller i Norge, konstaterer Lorange.

Christian «kSwitch» Lorange og Momentum har ett poeng på to kamper.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Lorange er imidlertid også fornøyd med lagets dybde i kartrotasjonen.

– Cache har vi trent mye mer enn Overpass, derfor valgte vi det. Kartrotasjonen vår er bra til hvor lite vi har spilt. De gir oss i tillegg to av de fire kartene vi har rukket og øvd inn.

Momentum-kapteinen ser i tillegg også frem til en periode med trening før Telenorligaen returnerer mandag 4. mars.

– Vi er veldig heldige at det kommer en pause nå, vi må stå på og vise hvor gode vi kan være. Det kommer til å bli all fritid inn i Counter-Strike for oss nå siden vi har mye å ta igjen, avslutter Lorange.

Siste fra forsiden