Mass Effect-serien feirer 10 år – her er BioWares mimrevideo

Utviklerne gir oss sine egne tanker om serien.

BioWares Mass Effect-serie har høy status blant mange spillere, og er ikke minst også en av studioets viktigste spillserier. Mass Effect-serien er nå nøyaktig 10 år gammel, og i den anledning har studioet laget en aldri så liten jubileumsvideo.

I videoen snakker flere av de sentrale personene bak serien, deriblant Mass Effect-regissøren Casey Hudson, om hvilke tanker de har rundt serien og hvordan den ble til. Vi får også se intervjuer med hardbarkede fans av serien og stemmeskuespillerne bak de mange figurene vi husker fra serien.

EA

Krevende Shepard-design

Utviklerne forteller blant annet om hvor mye arbeid som gikk med til den kreative delen av utviklingen, og ikke minst gjaldt det selve hovedpersonen Shepard. Rundt 400 hjelmer til Shepard skal BioWare ha designet til sammen, og de testet også ut rundt 50-60 ulike rustning-varianter.

Vi får også et godt innblikk i hvor mye fokus BioWare har hatt på figurene, og at studioet anser figurene og deres personligheter som blant de viktigste aspektene ved spillene.

Det først Mass Effect-spillet kom ut i november i 2007, og Mass Effect 2 og Mass Effect 3 ble utgitt i henholdsvis 2010 og 2012. De tre første spillene ble utviklet av BioWares Edmonton-avdeling under ledelse av Casey Hudson og mottok alle særs gode anmeldelser, også her på verket. Serien var i utgangspunktet ment å være en trilogi, men i år kom som kjent Mass Effect: Andromeda ut, som ble utviklet av Montreal-avdelingen, og som ikke nådde helt opp til standarden mange fans hadde satt for serien.

Vi tok nylig vårt eget tilbakeblikk: Her er våre minner fra Call of Duty 4: Modern Warfare »

Siste fra forsiden