Exotic Gaming Academy i King of Nordic / Counter-Strike: Global Offensive

Måtte hente inn spiller fra førstelaget

Exotic Gaming Academy stiller i kveldens King of Nordic med reservespiller.

Counter-Strike: Global Offensive
Valve

Fredag kveld er det igjen klart for sluttspillet i King of Nordic. Etter at Finland stakk av med seieren forrige uke, startet kvalifiseringen til episode 3 av sesong 6 på søndag.

King of Nordic er en Counter-Strike: Global Offensive-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Premiepotten er denne sesongen på omlag 90 000 kroner. Ukesvinnerne får med seg 4400 kroner, og hvis de sitter på tronen tre uker på rad vinner de 18 000 kroner. I årets sesong er det seks kart som skal spilles, mot fire fra tidligere. Nuke, Cobblestone, Mirage, Overpass, Cache og Inferno er kartene lagene kan velge fra.

–Ønsker å fokusere på oss selv

DISSE SPILLER FOR EXOTIC GAMING ACADEMY:

Vis mer

Håkon Hjorth «Timber» Minde
Adrian «r1kS» Riksfjord
Severin «7Rin» Byrknes
Joacim Eide «Spezle» Solbakken
Michael «haggis» Hagland

Kveldens norske utfordrere er Exotic Gaming Academy. De slo forrige ukens utfordrer etter overtid i finalen av kvalifiseringen. Laget spiller til daglig i 3. divisjon av Telenorligaen, og har derfor en stor utfordring foran seg i kveld. Lagkaptein, Håkon Hjorth «Timber» Minde, sier at de kjenner ikke kveldens motstandere særlig godt, men har et klart bilde av hvilke land som er sterkest.

– Vi har faktisk ingen anelse om noen av dem, jeg ønsker helst å fokusere på vårt spill og oss selv, istedenfor motstanderne. Sverige og Finland har jo imponert mest i det siste, så regner med det blir de tøffeste kampene, sier Minde.

Selv om laget kommer inn i turneringen som et av de minst kjente, og fra en lavere divisjon i Telenorligaen, så mangler de ikke ambisjoner.

Håkon Hjorth «Timber» Minde gleder seg til kveldens sluttspill.
Privat

– Vårt mål er alltid å vinne, og jeg føler dette er mulig om vi får de riktige kartene, og har en bra kveld. Selv om vi ryker ut tidlig er vi fornøyd med å ha kommet hit i det hele tatt. Tre av spillerne har lite erfaring fra nivået vi møter i dag. For vår del har vi også bevisst for oss selv og alle andre at vi kan gjøre dette igjen, og få denne muligheten flere ganger.

Laget har hatt noen dager på å forberede seg til kvelden, men lagkapteinen skulle ønske de hadde brukt tiden bedre.

– Vi er ikke så forberedt som jeg skulle ønske, siden vi mangler femtemann for øyeblikket, og måtte få inn «haggis» fra førstelaget i siste øyeblikk. Samtidig har ikke fokuset vært helt på spilling denne uka, slik at utgangspunktet ikke er det beste. Jeg vil likevel trekke frem at jeg føler meg komfortabel med laget og spillerne før kvelden, og jeg tror likevel vi har en god mulighet til å imponere, avslutter Minde.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI skal Gamer.no arrangere de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

Les også
– Vi håper så klart å gjøre det bedre enn svenskene

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 24. februar.

Siste fra forsiden