Anmeldelse

Medal of Honor: Allied Assault

For et års tid siden tok EA Games kontakt med spillutvikleren 2015. 2015 fikk i oppdrag å vise hva de kunne få til med id Softwares Quake III-motor i et 2. verdenskrig-scenario. Demonstrasjonen viste ikke bare hvor kraftfull Quake III-motoren fortsatt var, men også hvilke talenter 2015 var i besittelse av. EA ble målløse, og Medal of Honor: Allied Assault så dagens lys.

Side 1
Side 2
Side 3

Nå, ett år senere, kommer Medal of Honor: Allied Assault ut i spillbutikkene og Gamer.no har fått et eksemplar for å skrive en omtale. Naturlig nok er Medal of Honor en utfordrer til Grey Matters Return to Castle Wolfenstein (RTCW). Det blir spennende å se hvem som står på seierspallen til slutt!

Ikke frykt Medal of Honor selv om du er nybegynner i førstepersons skytespill (FPS). Før du kan gå løs på oppdragene kan du gjennom en tutorial, et treningsbrett. Her lærer du deg hvordan du beveger deg, unngår piggtråd og selvfølgelig hvordan du bruker de forskjellige våpnene og utstyret ditt. Medal of Honor bringer granatkastingen ett steg videre. Her kan du nemlig kaste oppover og nedover. Dette er praktisk hvis man skal kaste under dører eller lignende. Desto lengre du holder musetasten inne, desto hardere/lengre kaster du granaten. Granatkastingen i Medal of Honor er presis og logisk.

Du merker fort hvordan det føles å bære rundt på 20 kg utstyr. Du hører hvordan reimene rangler når du trasker over slagmarken, og du føler at du faktisk veier en god del. Derfor kan du ikke hoppe særlig høyt eller langt, ei heller løpe rett over en slagmark, uten å merke noen skudd i leggen. I tutorialen får man også en innføring i hvordan HUD-en virker (menyene for helse og ammo). I tillegg til en oversikt over hvor mange kuler, hva slags utstyr og hvor mye liv man har, så er det lagt til et kompass som viser deg i hvilken retning ditt neste objektiv befinner seg i. Kompasset gjør det lettere å finne hemmelige innganger til for eksempel den franske motstandstyrkens tilholdssted, samt hvor du skal plassere dine sprengladninger.

Når treningen er gjennomført, går du videre og får opp et kart over Europa. Etter hvert som du fullfører de neste oppdragene kommer de opp på Europakartet. Det vil si at du kan gå tilbake i ettertid og spille de oppdragene du likte best. Ditt første oppdrag er i Algerie, Afrika. Her skal du befri en alliert spion som er tatt til fange av tyskerne. Du blir da fraktet inn i byen med en lastebil sammen med dine allierte kolleger. De tyske vaktene stopper bilen og sjekker om sjåføren har papirene i orden. Dere blir oppdaget og må skyte dere inn i byen. Slik begynner ditt første oppdrag.

Denne måten for introduksjon av oppdragene vil jeg si er helt genial; i motsetning til RTCW der du plutselig er inne i tyskernes base uten at du får vite noe om hvordan du kom deg dit. På tilsvarende måte blir du også fraktet inn med båt til Omaha Beach på D-Dagen.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden