Take-Two og 3D Realms begraver stridsøksen

Men fortsatt ingen stor muskelmann i sikte

Partene har kommet til enighet i Duke Nukem-feiden.

For over et år siden så det endelig ut til at det legendariske spillprosjektet Duke Nukem Forever var død og begravet. Siden den gang har det dukket opp en masse rykter om Duke Nukem-prosjekter, men noen gjenoppliving av Duke Nukem Forever har det ikke blitt.

Da utvikler 3D Realms stengte dørene og opphørte arbeidet med spillet ble de saksøkt av utgiver Take-Two for kontraktsbrudd. Take-Two sa de hadde betalt nesten 80 millioner kroner til 3D Realms uten å ha fått noe ferdig produkt i retur. 3D Realms på sin side hevdet at de aldri hadde sett snurten av pengene og at Take-Two prøvde å tvinge dem til å selge Duke Nukem-lisensen billig, og svarte søksmål med søksmål.

Uansett hva som skjedde er konflikten nå ute av verden for godt. Gamasutra melder at begge parter har henlagt søksmålene og underskrevet på at de ikke kan saksøke hverandre for denne saken igjen. Begge parter skal betale egne rettslige utgifter og ikke kreve kompensasjon fra motparten. Videre detaljer om avtalen er ikke blitt offentliggjort.

3D Realms har uansett kunngjort at de vil slippe det gamle 2D-skytespillet Duke Nukem: Manhattan Project på Xbox Live 23. juni. Om de eller noen andre faktisk jobber med et helt nytt Duke Nukem er ikke godt å si.

Siste fra forsiden