Riddle diskvalifisert / Overwatch

Mener en mildere straff hadde vært mer rettferdig

Riddle blir trukket fra 1. divisjonen i Overwatch.

Blizzard

I runde to av Telenorligaen fullførte Riddle kampen mot Pentafoil med to ikke-spilleberettigete utøvere. Pentafoil leverte inn en klage etter kampen, og resultatet av dette var at Riddle ble diskvalifisert fra divisjonen og rykket ned. I etterkant leverte klubben inn en anke på kjennelsen, og den fikk de ikke medhold i.

Dommen blir stående

Erlend Bårli-Olsen i Riddle.
Privat

Gamer.no-redaksjonen har fått tilsendt ankekjennelsen som ble sendt til lagene 1. mars. Argumentene fra Riddle var ikke nok for å frifinne de for diskvalifiseringen, og ankeutvalget har bestemt at dommen blir stående. I kjennelsen står det at klubbene og spillerne selv er pliktige til å sette seg inn i reglementet og om en spiller er berettiget til å spille eller ikke.

– Det jeg tenker etter kjennelsen er at det er kjedelig at en forsåvidt liten forseelse fører til diskvalifisering i ligaen. Her er det valgt å bruke strengeste mulige straff sett med våre øyne, for en mindre forseelse som burde vært unngått. Vi stiller spørsmål om det ikke hadde vært riktig med en annen reaksjon enn diskvalifisering, forteller Erlend Bårli-Olsen i Riddle.

Setter Overwatchsatsing på siden

Som et resultat av diskvalifiseringen har klubben valgt å sette Overwatch på sidebenken framover, i følge en fersk pressemelding.

– Vi i Riddle beklager på det sterkeste overfor Pentafoil Gaming og Telenorligaen for bruken av uregistrerte spillere i kamp. Vi tar selvkritikk for ikke å ha forsikret oss om at gjeldende lagleder var kjent med reglene i ligaen og har iverksatt tiltak for å hindre at slike feil gjøres i fremtiden, står det i pressemeldingen.

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Tangedal / Gamer.no

Liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no, Erling Rostvåg, mener det er viktig at man ikke forskjellsbehandler.

– Hva tenker du om at konsekvensen av dommen er at klubben trekker satsingen sin?

– Det er viktig at vi ikke forskjellsbehandler basert på hvem folk er eller hva de planlegger av satsning. At de legger ned er først og fremst en konsekvens av at de ikke hadde struktur i egen organisasjon.

– Tror du lag vil lære av dette?

– Jeg håper det. Vi har allerede fått e-poster som tyder på at enkelte lag planlegger i litt bedre tid. Så gjenstår det å se hvor lang tid det tar før hendelsen forsvinner fra miljøets hukommelse, avslutter Rostvåg.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden