Fiolinkameratene i King of Nordic

Mener han er den mest relevante Monsen i Counter-Strike

Erik Hoås «Monsen» Monsen har med seg fire rutinerte spillere i fredagens King of Nordic, og sender et stikk til Tommy «TommyM» Monsen.

Valve/Privat/montasje Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

King of Nordic returnerer nok en gang denne uken. Det er bare noen få uker siden nordmennene hevet seg i turneringen, og denne gangen er det et nytt lag som tar turen innom den ukentlige fredagsturneringen.

Fiolinkameratene heter denne gjengen, og består av fire spillere fra 1. divisjon, samt en ukjent spiller.

– Jeg var det taktiske geniet bak laget

DETTE ER FIOLINKAMERATENE

Vis mer

Erik Hoås «Monsen» Monsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jasmeet «RoSeY» Gill
Christian «kSwitch» Lorange
Håkon «hallzerk» Fjærli

Selverklært kaptein i Fiolinkameratene, Erik Hoås «Monsen» Monsen er en nykommer i King of Nordic-sammenheng, men har fått med seg fire rutinerte karer på laget til fredag kveld. Vi spurte han om han kunne fortelle litt om seg selv.

– Jeg er 19 år, og begynte vel med Counter-Strike i 2014. Jeg er meg selv til enhver tid, og har ingen filter på hva jeg sier. Dette fører jo til at folk enten elsker meg, eller hater meg. Gjengen jeg spiller med har jeg fått god kontakt med over nett, og har siden møtt både «kSwitch», «RoSeY» og «Radifaction» på Copenhagen Games, forteller Monsen, før han fortsetter.

Erik Hoås «Monsen» Monsen.
Privat

– Videre er planen å møte «hallzerk» over noen øl på sluttspillet, men han får Solrik siden han ikke er myndig. Det vil si at vi er en kompisgjeng som spiller for gøy. Jeg er ikke veldig sjokkert over at de vil spille med meg da jeg er en rå fyr, og når jeg får flyt i spillet kunne jeg lett dominert i førstedivisjon.

I kvalifiseringen slet Monsen litt med sin egne individuelle prestasjon, han forsvarer den på følgende måte.

– Jeg var det taktiske geniet bak laget i kvalifiseringen, satte jeg de individuelt sterke spillerne mine opp i best mulige posisjoner til å lykkes. Mine 29 ADR der skyldes både at jeg la mitt fokus på ledelse, og at jeg hadde en relativt dårlig dag. Håper og tror at jeg er tilbake på topp til fredag, og klar til å splitte skaller.

Monsen er ikke vant til å bli sett på av tusenvis av seere. Vi spurte om hvordan han føler dette vil gå, siden han nå skal spille foran omlag 1000 under King of Nordic.

– Som jeg har sett bruker King of Nordic å ligge på opp mot 1000 seere, og jeg har dummet meg ut foran store forsamlinger før, så det skal ikke være noe problem. For å lette litt på presset kommer jeg nok til å kose meg med et par øl i løpet av kvelden.

Selv om Monsen spilte dårligere i kvalifiseringen, sier han at lagkameratene har stor tro på at han leverer på fredag kveld. Han sender også et lite stikk til Tommy «TommyM» Monsen.

Les også
– Apeks U18 har vist seg å være et stjerneskudd

– Mine lagkamerater ser på meg som en solid spiller, og de vet hva jeg er god for. Noe mangel på erfaring har jeg, så jeg blir muligens litt som en lærling, og prøver å dra mest mulig lærdom av mine feil. De mener også de nå spiller med den eneste relevante Monsen i norsk Counter-Strike, noe jeg er litt uenig i da Tommy fortsatt har noen få gode poeng, men helt klart er mindre relevant enn meg.

– Så du mener at vi burde hentet inn deg for eksperthjelp, i stedet for Tommy?

– Tommy er en gammel ringrev i norsk Counter-Strike, men jeg mener absolutt jeg er et hestehode foran kunnskapmessig.

På spørsmål om det var han som var nøkkelen til seier i turneringen, er Monsen ydmyk, og forteller at alle på laget er like viktige.

– Dersom jeg starter godt og glir videre i turneringa, vil jeg anslå våre sjanser som svært gode. Med det sagt, så er vi alle fem så gode at vi kan avgjøre kamper og nøkkelrunder nærmest på egen hånd.

Laget har ikke forberedt seg sammen, siden fire av spillerne til daglig spiller i 1. divisjon av Telenorligaen, og har hatt andre ting å gjøre.

– Ingen samlede forberedelser, men alle har spilt en hel del og føler seg klare individuelt. Tre av spillerne har også sluttspillet i Telenorligaen å forberede seg til.

Om motstanderne vet de ikke særlig mye, bortsett fra at svenskene er solide.

– Vet ikke hvem som spiller for danskene og finnene, men vet svenskene er en gjeng som er kapable til å skyte hardt fra seg. Om vi ikke får stengt de av tidlig kan det by på utfordringer. Antar dog at det tøffeste landet å møte blir oss.

Hvis laget stikker av med premiepengene, antar Monsen at noen kommer til å spille bort disse.

– Det er ikke noe vi har diskutert, men blir vel fordelt likt mellom oss, så får alle og enhver gjøre hva enn de vil. Vi har jo et par spilleglade typer, så noe av det ryker vel der også isåfall, avslutter Monsen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 3. november.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden