Mer informasjon om Battlefield 2

I går ble Battlefield 2 kunngjort av Digital Illusions. I dag ble det kunngjort av Electronic Arts, og i EA sin pressemelding var det mye spennende og ny informasjon.

Som vi skrev i går foregår Battlefield 2 i moderne tid, og inneholder tre fraksjoner: USA, Kina og en nyetablert arabisk allianse. Spillet skal etter planen komme i salg til våren neste år, og inneholder mye mer enn nye våpen og grafikk. Spillet kjører nemlig på en helt ny grafikkmotor som gir langt flere muligheter enn de vi kjenner fra tidligere spill i serien.

I Battlefield 2 får du sette deg bak rattet/spakene/roret på over 30 nye toppmoderne kjøretøy og ved hjelp av avanserte våpen kan du kjempe på slagmarker som inneholder over 100 spillere samtidig. Spillet kommer med enorme og detaljerte miljøer, og du får blant annet drive urban krigføring i store byer og krige i fjerne skoger. Den mest spennende detaljen med spillmiljøene er at de er ødeleggbare, noe som vil tilføre en helt ny taktisk dimensjon til gameplayet.

Kartene i spillet vil skalere seg automatisk etter hvor mange spillere som kjemper samtidig, noe som blant annet skal sørge for at mengden kjøretøy på kartet alltid er i samsvar med mengden spillere. Dette vil bety at det ikke blir "for mange" kjøretøy når det er få spillere, og at det heller ikke blir for få kjøretøy når det er mange spillere på samme kart.

I Battlefield 2 får spillere mulighet til å danne formelle lag eller jobbe bak kulissene som kommandører som gir ordre til andre spillere, men som selv ikke tar del i kampene. Jo bedre du spiller, jo bedre rang vil du få (du starter som rekrutt og kan ende opp som general), og gode spillere belønnes med medaljer, nye våpen, "klistremerker" på kjøretøyene og liknende.

Her er de første skjermbildene fra spillet:

Siste fra forsiden