Mer informasjon om Doom III

Siden id Software kunngjorde at Doom III var blitt ferdigutviklet sent i går, har det dukket opp litt mer informasjon om utgivelsen, demoen og systemkravene.

id har ikke fastsatt noen utgivelsesdato for Linux og Mac-versjonene av Doom III, men Todd Hollenshead forteller at han satser på at Linux-versjonen vil bli ferdig omtrent samtidig med at Windows-versjonen sendes til butikkene, og at den vil bli distribuert over nettet. Todd forsikret også om at en Mac-versjon er på vei, men at det enda gjenstår en del arbeid på denne. I forhold til Xbox-versjonen, som er under utvikling hos Vicarious Visions, har han sagt at det enda er noen store ting som må gjøres, men at utviklingen ellers går etter planen.

Når det gjelder demoen av spillet hadde han relativt gode nyheter. id har ikke startet jobben med å lage demoen enda, og han kunne ikke fortelle noe om nøyaktig hva slags innhold den får, men han minnet om at id er kjent for å lage gode demoer, og at de ville lansere demoen så snart de er ferdig med den - antakeligvis etter at spillet har dukket opp i amerikanske butikkhyller.

Angående selve spillet har Todd Hollenshead fortalt at det ikke vil komme på DVD, men på tre eller fire CD-plater. Dette er i utgangspunktet litt kjedelig, men det er tvilsomt at det får noen betydning fra eller til. Når spillet først er inne på HD-en spiller det liten rolle om det ligger fire CD-plater eller en DVD-plate igjen i coveret.

Den første omtalen av spillet er, som de fleste antakeligvis har fått med seg, allerede kommet ut. Det er den amerikanske versjonen av PC Gamer som har omtalen, og omtaleren forteller at han brukte 23 timer på å spille gjennom spillet. Mange har fryktet at spillet ville være over omtrent før det fikk startet, men slik ser det heldigvis ikke ut til å være. Spillet fikk forøvrig 94%, men de som husker 90%-omtalene Driv3r fikk i starten vet at svært tidlige omtaler ikke alltid er godt egnet til å gi et objektivt bilde av spillet.

En annen detalj som dukket opp via denne omtalen er de systemkravene PC Gamer anbefaler for at spillet skal kjøre godt. De er som følger: 2Ghz CPU, 512 MB RAM, Radeon 9800 og 5-kanals lyd. Enkelte nettsteder ser ut til å tro dette er minstekravene, men det er altså ikke riktig. I forhold til grafikkort støtter spillet følgende typer kort: GeForce 4 MX, GeForce 3, GeForce 4, GeForce FX, ATI 8500, ATI 9000 og oppover. Vær oppmerksom på at spillet vil kreve over 300 MB RAM.

Forøvrig vil vi minne dere om spillets offisielle nettsted, som dere finner lenke til under. Hvis dere ikke allerede har tatt en titt på den offisielle traileren som finnes der bør dere gjøre det nå.

Siste fra forsiden