Mer Sims på konsoll

Electronic Arts har akkurat kunngjort The Urbz, et urbant The Sims-spill, til alle konsoller og GBA.

I dette spillet bor simmene i byen, der simmens rykte betyr langt mer enn om behovet for å gå på do blir dekket. For å markere at simmene nå er blitt urbane heter de ikke lenger "sims", men "urbz". Spillet skal komme ut til høsten, til praktisk talt alt unntatt PC (som får The Sims 2 i stedet). Sinjin Bain, som er visepresident og produsent hos Electronic Arts sitt Maxis-studio, forteller:

- Vi har tatt The Sims-franchisen på konsoll i en dramatisk ny retning. Nå som simmene er i byen og heter "urbz" har de fått ny og tøffere stil og utseende. For første gang i historien vil spilleren kontrollere urbz-ene under hele spillingen, mens de er på jobb, jobber med å forbedre ryktet sitt eller utforsker det levende bymiljøet.

På jobben, for eksempel i "Sushi Bar", "Chop Shop" eller "Bootleg Fireworks", vil urbzene bli utfordret av sjefene sine, og hvis de gjør det godt vil de få belønninger som gir dem muligheten til å påvirke andre urbzer. På jobben kontrollerer du karakteren din direkte, og det samme gjelder for andre aspekter av spillet.

Spillerne må bygge forhold med andre karakterer for å forbedre ryktet sitt, få mulighet til å påvirke andre urbzer, samt få tilgang til andre bydistrikter, jobber og livsstiler. Det ultimative målet for spillet er å få mulighet til å bo i alle byens distrikter, å kunne velge mellom alle de ulike livsstilene, og bli den største "spilleren" i byen.

The Urbz er bygd på en helt ny grafikkmotor som skal gjenskape essensen av å bo i en levende og variert by. Spillbyen inneholder flere ulike og svært forskjellige distrikter hvor det bor urbzer med forskjellige livsstiler. Karakterene i spillet er gjort svært detaljerte, slik at deres individuelle stil vil være lett gjenkjennelig. De vil også ha mulighet for å få tatoveringer, piercinger og liknende. PS2-versjonen vil støtte EyeToy, slik at du kan ta bilde av deg selv og bruke det på urbz-en din.

I GBA-versjonen av spillet kan urbz-ene få tilgang til kjøretøy, slik som luftputebåter, som de kan bruke til å utforske 25 nye områder. Her må de mestre åtte livlige minispill for å låse opp bonuser og samle over 120 nye objekter. Spillere kan også kople sammen to GBA-er for å spille minispillene mot hverandre eller bytte sjeldne objekter med hverandre.

Siste fra forsiden