Microsoft Excel - e-sport

Microsoft holder turnering i Excel

Åtte av verdens beste regnearkkunstnere møtes til dyst.

Valve, Microsoft

Begrepet e-sport kan brukes om så mangt. Spør du en spillentusiast om hva som er den beste e-sportgrenen får du kanskje svar som CS:GO eller Dota 2. Spør du Microsoft får du svaret «Excel» – i hvert fall denne uken.

Det stemmer. Det årlige verdensmesterskapet i Excel, eller Financial Modeling World Cup Multiplayer Battle, er tilbake. Finalen braker løs 8. juni, og som Microsoft skriver på Twitter kan seere forvente «bygging av finansmodeller som e-sport».

Åtte utøvere fra åtte forskjellige land er plukket ut til å delta. Ingen nordmenn har kommet med denne gangen, men Europa er representert ved Andrew Ngai fra Storbritannia og Gabriela Strój fra Polen.

Deltakerne må designe egne finansmodeller i Excel for å løse ulike nøtter. De har 40 minutter på å løse hver oppgave, og turneringssiden på Smash.gg forsikrer om at alt arbeidet vil legges ut for seere etterpå. Her har man altså sjansen til å se Excel-mestere i aksjon og i tillegg lære noen triks.

Vil du følge med er det bare å være på plass fra klokken 11:00 på tirsdag 8. juni. Arrangementet sendes direkte på YouTube.

LES OGSÅ: Farming Simulator gjør det også stort innen e-sport »

Siste fra forsiden