Microsoft kjøper Obsidian og inXile

Pillars of Eternity- og Wasteland 2-studioene vil fortsette å jobbe uten påvirkning fra deres nye eier.

Illustrasjonsbilde hentet fra Obsidians Pillars of Eternity.
Obsidian Entertainment

Under helgens XO18-arrangement bekreftet Microsoft ryktene om et oppkjøp av Obsidian Entertainment. Avtalen er nå i boks, men selskapet nøyde seg ikke bare med det og kunngjorde samtidig at det også har sikret seg inXile Entertainment.

Obsidian er kjent for sitt arbeid med titler som Star Wars: Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas og Pillars of Eternity. inXile har på sin side levert spill som Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera og Bard's Tale IV.

– Det var viktig for oss å finne samarbeidspartnere som har solide kreative visjoner, som mestrer sitt felt og som er eksperter på å bygge verdener. Obsidian og inXile besitter alle disse kvalitetene, samtidig som de stiller med ekspertise på PC-plattformen og et unit fokus på rollespill, sa Microsoft via sine nettsider.

Får fortsette som før

I et forsøk på å berolige bekymrede fans, lovet Microsoft at begge studioene får fortsette å jobbe akkurat som før. Selskapet ønsker tilsynelatende ikke å stå i veien for hverken eksisterende eller fremtidige prosjekter, og vil i stedet kun jobbe for å tilby støtten og friheten utviklerteamene trenger for å nå sine mål.

Obsidian er i gang med et nytt rollespill, som vi foreløpig ikke vet stort om. inXile pusler på sin side med Wasteland 3, som etter planen skal lanseres en gang til neste år.

De to studioene føyer seg til den stadig voksende rekken med Microsoft Studios-medlemmer. I sommer kunngjorde Microsoft oppkjøp av Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs og Compulsion Games, og det er tydelig at selskapet satser på å styrke spillbiblioteket til Xbox One.

Siste fra forsiden