Take-Two lanserer nytt utgiverhus med fokus på indiespill

Skal blant annet jobbe med nye titler fra Obsidian Entertainment og Assassin's Creed-skaperen.

Take-Two Interactive – utgiveren av blant annet Grand Theft Auto og Red Dead Redemption – trakk denne uken sløret av en nyopprettet utgiveravdeling kalt Private Division. Under det nye banneret ønsker Take-Two å hjelpe indieutviklere med å realisere sine drømmer, og samtidig bidra til at de oppnår kommersiell suksess.

I en pressemelding forteller Take-Two at arbeidet med Private Division har pågått bak kulissene de siste to årene, og selskapet har allerede inngått samarbeid med flere kommende prosjekter.

Nytt fra Obsidian og Assassin's Creed-skaperen

Private Division har blant annet fått med seg Pillars of Eternity-utvikler Obsidian Entertainment på laget.
Obsidian

Den foreløpige Private Division-stallen består blant annet av det neste fra Obsidian Entertainment. Pillars of Eternity-utvikleren har så langt ikke sagt mye om det kommende spillet, men ifølge Eurogamer skal det dreie det seg om et stort rollespill.

Ellers er mannen bak Assassin's Creed – Patrice Destilets – også med på laget. Med seg har han sitt eget Panache-studio, som jobber med et episodisk tredjepersonseventyr kalt Ancestors: The Humankind Odyssey.

Et annet nevneverdig prosjekt er et vikingspill med det foreløpige navnet Project Wight. Spillet utvikles av svenske The Outsiders, et studio opprettet av Battlefield-veteranene David Goldfarb og Benjamin Cousins.

Foreløpig vet vi lite om de kommende Private Division-spillene, og det vil nok ikke endre seg med det første. Ifølge utgiveren er ingen lanseringer planlagt før tidligst en gang i 2018.

Akkurat hva samarbeidet betyr for indiespillene blir spennende å følge.
Take-Two uttalte nylig at det vil ha mikrotransaksjoner i alle spillene sine »

Siste fra forsiden