Microsoft lukter på EA-oppkjøp

Planer om et gigantselskap ryktes på aksjemarkedet, og EA-spill kan bli Xbox-eksklusive.

Oppkjøp, sammenslåinger og forsøk på å overta bedrifter er ikke fremmed for spillbransjen. De siste årene har vi blant annet sett en sammenslåing av Activision og Vivendi Games, som blant annet eide Blizzard Entertainment og Sierra Entertainment fra før. Spillkjempen heter nå Activision Blizzard.

Ifølge rykter som har gått flere runder blant aksjespekulanter i både USA og Europa er Microsoft nå interessert i å kjøpe opp Electronic Arts, som er en av verdens desidert største spillutgivere.

– Det ryktes at Microsoft kan være interessert i å ta over Electronic Arts. Det er ubekreftet snakk, men det er der, uttalte aksjestrateg Frederic Ruffy hos WhatsTrading.com til Reuters.

At interessen blir avvist som ubekreftet har ikke hindret markedet fra å drive EA-aksjen opp over syv prosent i går.

Vi må naturligvis ta ryktene med en gravemaskinklo med salt, men tankene går likevel fort til hvilke konsekvenser et slikt oppkjøp kan få for spillmarkedet. At Microsoft ved et slikt oppkjøp vil vurdere å gjøre alle EA-spill PC- og Xbox-eksklusive på sikt virker sannsynlig. Om ikke annet ville det være et solid skudd for baugen til konkurrentene hos Sony og Nintendo, som da kan miste spill som Rock Band, Dragon Age og Battlefield, samt hele EAs sportsspillrepertoar.

(Via: 1up)

Siste fra forsiden