Xbox - xCloud

Microsoft ønsker å la Xbox Game Pass-kunder bruke xCloud til å teste spill på PC og konsoll

– Er på lista. 

MIcrosoft

Microsoft rullet nylig ut spillstrømming av Xbox-spill som del av abonnementstjenesten Xbox Game Pass Ultimate. Tjenesten funker kun med mobil og nettbrett foreløpig, men selskapet har også planer om å la PC- og Xbox-spillere slippe til etter hvert, og nå ser det ut til at planen er å koble det opp mot Xbox Game Pass også.

Microsoft tilbyr strømming av Xbox-spill til mobil, men planlegger å utvide xCloud-tilbudet til PC og konsoll etter hvert. (Video: Xbox)

Dette kommer fra Xbox-sjefen sjøl, Phil Spencer, via Twitter. På spørsmål om PC- og Xbox-spillere som har Xbox Game Pass også kunne få muligheten til å prøve spill uten å måtte laste dem ned, fortalte Spencer at det er en funksjon som står på ønskelista.

– Ja, vi har lyst til å gjøre dette. Det står på en lang liste med kule ting xCloud-teamet jobber med – bare et lite stykke nedover på lista. Men vi vil at konsoll- og PC-spillere skal kunne bla gjennom og utforske spill på like enkel måte som mobilspillere kan. Det er en god Game Pass-funksjon.

Stor satsing

Project xCloud er systemet som ligger bak skyløsningene til Microsoft, og en stor del av selskapets spillsatsing fremover. I februar i år uttalte Spencer nemlig at det er strømmetjenestene til Google og Amazon som blir Xbox' største konkurrenter i den kommende konsollgenerasjonen – ikke Sony og Nintendo.

Strømming av Xbox-spill har riktignok fått en tøff start på livet. Apple har nemlig bestemt at strømmetjenesten bryter med retningslinjene for App Store, så inntil partene blir enige får ikke Microsoft lansere tjenesten på iOS-enheter.

Amazon lanserte nylig sin egen strømmetjeneste for spill.
Amazon Luna tar opp konkurransen med Google Stadia »

Siste fra forsiden