Amazon Luna

Amazon lanserer sin egen strømmetjeneste for spill

Amazon Luna tar opp konkurransen med Google Stadia.

Amazon

Det har tidligere versert rykter og ubekreftede opplysninger om at Amazon skal slippe sin egen strømmetjeneste for spill, og nå er den en realitet. Selskapet dro nemlig nettopp sløret av Amazon Luna.

Amazon Luna, som altså blir en konkurrent til blant andre Google Stadia, blir først tilgjengelig i USA i en Early Access-versjon, og det er ennå uvisst når den lanseres i andre verdensdeler.

Ved lansering blir tjenesten tilgjengelig på PC og Mac, i tillegg til Amazons egen strømmeboks Fire TV. Den kan også brukes på iPhone og iPad via webapplikasjoner, og en Android-utgave er underveis.

Egen kontroller

Abonnementsutgaven heter Luna+ og vil i Early Access-perioden by på blant annet Resident Evil 7, Control, Brothers: A Tale of Two Sons, The Surge 2 og GRID. Den amerikanske månedsprisen ligger på 6 dollar, litt under 60 kroner. Dette er en del lavere enn Google Stadia, men dette er altså kun for den tidligere utgaven.

Amazon Luna lanseres sammen med en egen kontroller, her avbildet.
Amazon

Det vil bli mulig å spille på to enheter samtidig med oppløsninger på 4K med 60 bilder per sekund for visse titler, sier Amazon.

Spillene kan spilles med mus og tastatur eller Bluetooth-kontrollere, og Amazon har for anledningen også lansert sin egen Luna Controller man kan koble til tjenesten. Denne har støtte for Amazons stemmeassistent-tjeneste Alexa og vil koste 50 dollar i USA.

Luna har også integrert seg mot Twitch på den måten at spillere kan se Twitch-strømmer inni tjenesten, og man kan også kjapt starte opp Luna-spill direkte fra Twitch.

Når vi vil få se tjenesten i Norge er altså uvisst, og trolig vil Amazon dele mer informasjon om en bredere lansering et stykke ute i Early Access-perioden.

Les også: Microsofts Xbox-strømmetjeneste bryter med Apples retningslinjer »

Siste fra forsiden